FORMULA 1 - VN KINE

Dvostruko slavlje McLarena u Šangaju

18.04.2010 u 11:06

Bionic
Reading

Aktualni svjetski prvak u Formuli 1 Jenson Button pobijedio je na Velikoj nagradi Kine koja se vozila u Šangaju. Drugo mjesto pripalo je njegovom momčadskom kolegi iz McLarena Lewisu Hamiltonu, dok se na treće mjesto popeo Nico Rosberg sa svojim Mercedesom

Četvrta utrka prvenstva koja se vozila u Šangaju bila je definitivno najzanimljivija utrka u ovoj sezoni. Kiša je počela padati pred sam start Velike nagrade Kine, a s obzirom na to da su svi piloti na svojim bolidima imali gume za suhu stazu, bilo je jasno da je zagarantirana neizvjesna utrke.

Fernando Alonso sa svojim Ferrarijem briljantno je startao i s trećeg mjesta se već do prvog zavoja popeo na prvo. Kasnije se ispostavilo da je Španjolac krenuo ranije nego što je dozvoljeno, pa je naknadno kažnjen prolaskom kroz boksove.

Utrku su obilježili česti ulasci bolida u boksove zbog izmjena guma, a u cijelom tom vremenskom kaosu najbolje se snašao aktualni prvak i vozač McLarena Jenson Button koji je prvi prošao kroz cilj i tako došao do svoje druge pobjede u ovoj sezoni. Drugo mjesto pripalo je njegovom momčadskom kolegi Lewisu Hamiltonu, dok je treće mjesto zauzeo vozač Mercedesa Nico Rosberg.

Iako je čak pet puta bio u boksu te zaradio kaznu, Fernando Alonso je na kraju uspio dohvatiti četvrto mjesto u Šangaju, a svoju odličnu vožnju u Kini okrunio je i Robert Kubica iz Renaulta završivši na petom mjestu.

Najviše razloga za nezadovoljstvo imaju u Red Bullu jer su njihovi vozači na kvalifikacijskom treningu zauzeli prva dva mjesta, da bi utrku Vettel završio na petom, a Webber na osmom mjestu.

Rezultati Velike nagrade Kine:

1.Jenson Button – McLaren
2.Lewis Hamilton – McLaren
3.Nico Rosberg – Mercedes
4.Fernando Alonso – Ferrari
5.Robert Kubica – Renault
6.Sebastian Vettel – Red Bull
7.Vladimir Petrov – Renault
8.Mark Webber – Red Bull
9.Filipe Massa – Ferrari
10.Michael Schumacher - Mercedes