BORBA ZA EUROPSKU LIGU

Dvostruki okršaj Splićana i Engleza

28.07.2011 u 09:57

Bionic
Reading

Danas će u akciju dva splitska nogometna prvoligaša. U trećem pretkolu Europske lige Hajduk gostuje kod Stokea (20.45), a Split je domaćin Fulhamu (19.30)

Stoke – Hajduk

Hajduk danas kreće na svoju europsku turneju. 'Bili' će na Otoku protiv Stokea pokušati izboriti što bolji rezultat prije uzvrata koji je za tjedan dana na Poljudu.

'Moramo biti jaki u glavi, važno je da mirno odigramo utakmicu. Uspjeh bi bio pozitivan rezultat, a to je sve osim poraza. Stoke je čvrsta momčad koja voli diktirati tempo, a čeka nas i vruća atmosfera. Ne smijemo se osvrtati na to i moramo misliti samo na svoju igru', izjavio je trener Hajduka Krasimir Balakov.

U engleskoj momčadi bili bi zadovoljni bilo kakvom pobjedom. Smatraju da su kvalitetniji od Hajduka, ali su oprezni, jer su daleko od natjecateljskog ritma te su još umorni od priprema. I u tome Hajduk vidi svoju priliku, jer će Stoke za sedam dana biti neusporedivo spremniji i opasniji.

Vjerojatni sastavi.

Stoke: Begović, Wilson, Shawcross, Huth, Collins – Pennant, Whelan, Delap, Etherington – Walters – Jones.
Hajduk: Subašić – oremuš, Maloča, Vejić, Lima – Tomasov, Inoha, Andrić, Brkljača, An. Sharbini – Vukušić.

Split – Fulham

Split će u Dugopolju ugostiti premierligaša koji je u prošlosti bio krvnik hrvatskih velikana – Dinama i Hajduka. 'Crveni' sada imaju priliku da osvete hrvatski nogomet, ali u taboru Splićana vlada realnost.

'Važno je ne izgubiti, ostaviti se u prilici da uzvrat ne postane formalnost. Ovo je veliki dan za sve nas, jer tko zna kada će nam se opet pružiti ovakva šansa', jasan je bio trener Splita Ivan Katalinić.

U Fulhamu ne bježe od uloge favorita, za njih je Split nepoznanica.

'Ne znamo puno o Splitu. Ipak, poznavajući kvalitetu hrvatske reprezentacije, vjerujem da ta momčad ima tehnički dobre nogometaše. Moramo pokazati respekt prema našem suparniku i biti oprezni', riječi su veznjaka Fulhama Dannyja Murphyja.

Vjerojatni sastavi:

Split: Vuković – Marčić, Milović, Vidić, Budiša – Šimić, Vitaić – Baraban, Erceg, Čop – Golubović.
Fulham: Schwarzer – Hughes, Senderos, Hangeland, Briggs – Duff, Sidwell, Murphy, Riise, Zamora, Johnson

Split je u drugom pretkolu srušio Domžale