prestižna lista

Dvojica Hrvata ispisala povijest Lige prvaka: Mario Mandžukić i Ivan Perišić našli se među 50 najboljih u elitnom natjecanju

03.05.2020 u 19:44

Bionic
Reading

Mario Mandžukić i Ivan Perišić našli su se na listi 50 najljepših golova u Ligi prvaka u povijesti ovog natjecanja koju je napravio France Football

Jedan od najpoznatijih i najuglednijih svjetskih listova France Football se u tijeku pandemije koronavirusom koja je zablokirala cijeli svijet, pa tako i nogomet, odlučio vratiti u prošlost i odabrati 50 najljepših golova zabijenih u Ligi prvaka do sada. Među najboljih 50 golova u povijesti najelitnijeg natjecanja na svijetu našla su se i dva gola hrvatskih nogometaša.

Na 44. mjestu ove ljestvice našao se gol Ivana Perišića u dresu Borussije Dortmund protiv Arsenala iz 2011. godine. Borussia je po prvi puta od 2002. godine bila prvak Njemačke i kao takva je izborila nastup u Ligi prvaka u kojoj su ih čekali Olympiakos, Marseille i Arsenal. Prvo kolo ih je spojilo s Arsenalom. Poveo je Arsenal golom Robina van Persieja, a onda je Perišić sve vratio na početak sjajnim volejem i donio svojem klubu veliki bod.

Na osmom mjestu se nalazi gol donedavnog hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića. Mandžo je u finalu Lige prvaka 2017. godine zabio za svoj Juventus protiv Real Madrida. Iako je madridski sastav na kraju slavio s 4:1, Mandžin gol još će se dugo pamtiti.

Bonucci je poslao dugu loptu prema Sandru na lijevom boku, a ovaj je centaršutom tražio Higuaina u šesnaestercu i pronašao ga. Higuain je pak smirio loptu prsima i odmah ju proslijedio Mandžukiću koji ju je zaustavio prsima i poluvolejem lobao nesretnog Keylora Navasa.

Taj njegov gol zauvijek će ostati upamćen u povijesti Lige prvaka. Koji su još golovi na listi France Footballa i kako su izgledali možete pogledati OVDJE.