U HNS-u nisu imali izbora

Dvoboj Osijeka i Lokomotive odgođen, jer dva su igrača 'lokosa' pozitivna na koronavirus, a petorica ih je pod temperaturom

18.10.2020 u 11:57

Bionic
Reading

Ove nedjelje od 17.05 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku se trebala igrati utakmica 8. kola HT Prve lige između istoimenog prvoligaša i zagrebačke Lokomotive. Međutim, uslijed situacije u redovima Lokomotive Josip Brezni, povjerenik natjecanja morao je odgoditi dvoboj

Dvojica nogometaša 'lokosa' zaražena su koronavirusom, a čak petorica ih se ove nedjelje probudilo s povišenom tjelesnom temperaturom, što je jedan od simptoma ove bolesti.

'Dva igrača NK Lokomotive obavila su u nedjelju, 18.listopada, testiranje na COVID-19 , te je rezultat pozitivan. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaraženih osoba', navodi se u priopćenju koje je objavljeno na stranicama kluba.

Klub je također objavio da je 'odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je dvojici igrača odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a'.

U tom smjeru išlo je i razmišljanje prvog čovjeka Lokomotive, Božidara Šikića-

'Zbilja ne znam koliko ih je zaraženo, jer ja sam trenutno u Zagrebu. Ali mi nastojimo odogoditi utakmicu, to jest idemo za time da se ne igra. Vidjet ćemo, stanje se mijenja iz minute u minutu', potvrdio je za tportal prvi čovjek Lokomotive Božidar Šikić.

Nešto nakon podneva, odluku je donio i Josip Brezni, povjerenik natjecanja.

'Nažalost, morali smo odgoditi. Situacija je ozbiljna i jedino je ovo bilo moguće, da ne dovodimo u opasnost i druge', potvrdio nam je Jospi Brezni.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i UEFA Europske lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

𝗨𝗧𝗔𝗞𝗠𝗜𝗖𝗔 𝗝𝗘 𝗢𝗗𝗚𝗢Đ𝗘𝗡𝗔 ⛔ Dva igrača Lokomotive pozitivna su na koronavirus, a još pet igrača koji se nalaze s momčadi imaju simptome koji ukazuju na moguću zarazu. Svima želimo što brži oporavak! ⚪🔵

Objavljuje NK OsijekNedjelja, 18. listopada 2020.