novo lice u mariboru

Dvije je godine oduševljavao u HT Prvoj ligi, dobio je otkaz a sada preuzima klupu kluba na kojoj su sjedili i hrvatski treneri

23.04.2020 u 20:27

Bionic
Reading

Donedavni trener NK Gorice, 49-godišnji Sergej Jakirović, ovog je četvrtka imenovan prvi čovjekom struke u NK Mariboru

Sergej Jakirović je na klupi hrvatskog prvoligaša Gorice radio sjajne stvari. Ipak, serija loših rezultata i u konačnici debakl protiv Hajduka doveli su do toga da je bivši reprezentativac BiH, krajem veljače, napustio kormilo ekipe Gorice.

43-godišnji trener vrlo brzo nakon prekida suradnje s Goricom počeo se povezivati s drugim klubovima. Bilo je špekulacija da će preuzeti Istru, ali i da će dobiti posao u Dinamu II. Ipak, to se nije dogodilo, jer tamo je 'instaliran' Goce Sedloski.

Sergej Jakirović prošao je još bolje, te je ovog četvrtka na klupi aktualnog prvaka Slovenije, NK Maribora.

Jakirović je na klupi 'viola' zamijenio Darka Milanića koji je prošlog mjeseca, nakon četiri godine, napustio Ljudski vrt.

Nedugo nakon Milanića, podsjetimo, Maribor je napustio i Zlatko Zahović, dugogodišnji sportski direktor kluba.

'Ovo je veliki korak za mene u mojoj kratkoj trenerskoj karijeri. Nakon sjajnog posla s momčadi Gorice, želio sam izazov boriti se za trofeje,' kazao je Jakirović dodavši:

'Maribor je najbolji klub u Sloveniji, a momčad dobro znam jer sam s Goricom dva puta igrao pripremne utakmice tijekom reprezentativne pauze'.

Jakirović je svjestan specifične situacije u kojoj se trenutačno nalazi sport zbog pandemije koronavirusa.

'Dolazim u specifičnu situaciju u kojoj igrači mogu imati samo trening jedan na jedan i svi ovisimo o postupcima nadležnih tijela o tome kako napredovati s nogometom. Druga strana ove prisilne pauze je spoznaja da su igrači duže vrijeme izvan terena i mogli bi se vratili gladni nogometa i s velikom željom za dokazivanjem.'

Jakirović je trenersku karijeru započeo u Sesvetama, a potom je više od 600 dana vodio Goricu osvojivši prošle sezone peto mjesto u Prvoj HNL.

'Mislim da će jedino on moći izvući najbolje od svakog pojedinca, što je pokazao na klupi hrvatskog prvoligaša Gorice Uz naporan rad i energiju koju odiše na terenu, vjerujem u novi zamah koji momčad trenutno treba,' kazao je novi sportski direktor kluba Oliver Bogatinov.

Maribor je prekid slovenskog prvenstva dočekao na četvrtom mjestu, sa 43 boda odnosno sedam manje od lidera Olimpije. Trenutno je glavni cilj Maribora i Jakirovića izlazak u Europu.

Inače, na klupi Maribora sjedilo je već nekoliko hrvatskih trenera, Ivo Šušak i Ante Čačić.