HRVATI RASTURAJU

Dva Olićeva, jedan Pranjićev gol za Bayernovu peticu

12.12.2009 u 17:38

Bionic
Reading

U njemačkom nogometnom prvenstvu Bayern je novom uvjerljivom pobjedom pokazao kako je izašao iz krize, a veliki udio u trijumfu Bavaraca kod Bochuma ugradili su Olić i Pranjić

Najbogatiji bundesligaš razmontirao je svog domaćina 5:1. Bochum, kao prije nekoliko dana Juventus, nije imao odgovora za napadača Ivicu Olića koji je dvaput (43, 50) tresao mrežu Heerwagena. Velikoj večeri hrvatskog igrača pridružio se i drugi Bilićev izabranik Danijel Pranjić koji je pogodio u 56. za peti gol. Ostali strijelci za goste su bili Gomez, na Olićevu asistenciju u 23. te Mavraj u 33. Oba Hrvata su odigrala cijelu utakmicu. Inače, autor počasnog pogotka za Bochum bio je Fuchs.

Svih 90 minuta na travnjaku je proveo i Mladen Petrić u gostujućem trijumfu svog HSV-a kod Nürnberga 4:0. Naš napadač se nije upisao u strijelce, a golove za tri boda postigli su Elia (47, 74), Jansen (60) i Torun (66).

Freiburg i Ivica Banović koji je na terenu bio cijelu utakmicu kod kuće su odigrali 0:0 s Kölnom Zvonimira Solde.

Po bod svakome otišao je i u susretu Hoffenheima i Eintrachta. Salihović je u devetoj minuti pogodio sa 11 metara, a Schwegler je uzvratio u 61. Josip Šimunić za domaćina je odigrao cijeli susret.

Prava golijada viđena je u Mönchengladbachu gdje je Borussia sa 5:3 svladala Hannover. Strijelci za domaćina su bili Haggui (15, 90), Friend (22), Djakpa (58), Bradley (68), a za poražene Ya Konan (36, 69) i Schulz (87).

U posljednjem subotnjem susretu Schalke je kao gost u Bremenu svladao Werder sa 2:0. Strijelci za Schalke bili su Kevin Kuranyi (47) i Jan Moravek (72). Upravo je Moravek u 71. minuti zamijenio našeg reprezentativca Ivana Rakitića.

Ovom pobjedom Schalke je stigao na drugo mjesto na ljestvici sa 31 bodom, jednim manje od vodećeg Bayera iz Leverkusena, a jednim više od trećeg Bayerna. Werder je četvrti sa 28.