TONU KAO SJEKIRA

Dva autogola za novi poraz Arsenala

17.09.2011 u 16:51

Bionic
Reading

Nogometaši Arsenala doživjeli su još jedan težak udarac u 5. kolu engleskog Premiershipa kada su na gostovanju kod Blackburna poraženi sa 4:3

Iako se činilo da je došao kraj lošim igrama Arsenala nakon vrlo dobre utakmice u Dortmundu protiv prvaka Njemačke, to se ipak nije dogodilo. Blackburn je ostvario svoju prvu pobjedu u sezoni pobijedivši 'topnike' s 43, nakon što su se dva puta morali vraćati iz rezultatskog zaostatka.

Nogometaši Arsena Wengera odlično su otvorili utakmicu povevši već u 10. minuti preko Bjelokošćanina Gervinha. Rezultat je na semaforu stajao sve do 25. minute kada je Nigerijac Yakubu poravnao na 1-1. Dobro raspoloženje na tribinama pokvarilo je još jedno ovoljetno pojačanje Arsenala, Mikael Arteta, koje je u 34. zabilo za novo vodstvo 'topnika'. S rezultatom 2-1 se otišlo na predah, nakon kojeg kao da se na teren vratila momčad Arsenala koja je poražena s 8-2 od Manchester Uniteda. Najprije je Kamerunac Song zabio autogol za 2-2 u 50. minuti, a samo devet minuta kasnije Yakubu svojim drugim pogotkom dovodi domaćina u vodstvo.

Trebalo je ponovno proći samo devet minuta do novog pogotka. Strijelac je bio Laurent Koscielny, ali ponovno u vlastitu mrežu, što je dalo 4-2 prednost momčadi Stevea Keana. Do kraja utakmice Marouane Chamakh je uspio smanjiti u 85. minuti susreta, ali za uzimanje barem jednog boda Arsenal više nije bio sposoban.

Agonija za menadžera Arsenala se nastavlja, a pritisak navijača Blackburna na menadžera Keana trebao bi malo splasnuti nakon prve pobjede u prvenstvu i bijega s dna ljestvice. Arsenalu je ovo treći poraz u pet kola i uz poražavujuću gol razliku 6:14 tabore u donjem domu prvoligaške ljestvice.

Premiership, 5. kolo, rezultati:

Blackburn - Arsenal 4-3 (Yakubu 25, 59, Song 50-ag, Koscielny 68-ag / Gervinho 10, Arteta 34)

Redoslijed: 1. Manchester United 12, 2. Manchester City 12, 3. Chelsea 10, 4. Newcastle 8, 5. Stoke 8...