PRVI KRALJ BEZ KRUNE

Duško Vujošević najbolji trener Europe

25.06.2009 u 19:03

Bionic
Reading

Trener košarkaša beogradskog Partizana Duško Vujošević četvrti je dobitnik prestižne trenerske nagrade pod imenom Aleksandra Gomeljskog, trenera koji je 30 godina vodio Sovjetski Savez i osvojio sve što se osvojiti može

Ovo je četvrta godina kako se dodjeljuje spomenuta nagrada i prvi put trofej je otišao u ruke trenera koji nije osvojio naslov u Euroligi. Nakon trofejnih sezona Gershona, Messine i Obradovića, red je došao na stratega koji već osam godina vodi Partizan.

Vujošević je u posljednje dvije godine ispadao u četvrtini finala Eurolige, no i osvajao preostale raspoložive trofeje (dvostruke krune u Srbiji i regionalne naslove) što nije prošlo nezapaženo u Europi.

U objašnjenju stoji i kako je Vujošević promovirao plejadu mladih igrača koji uspješno brane boje inozemnih klubova. Sam trener reagirao je duhovitom opaskom.

'Kada počnu dolaziti ovakve nagrade, znači da starite', rekao je Vujošević (50), a onda nastavio u proceduralnom tonu.

'Naravno da sam zadovoljan i ponosan, ovo je priznanje cijelom klubu i momčadi. Mene vodi strast i drago mi je da se naš rad prepoznaje i u inozemstvu.'

I bez ove nagrade Vujošević je među navijačima Partizana uživao u status sportskog božanstva, sada će to poštovanje dosegnuti novi limit.