nema podcjenjivanja

Duhoviti Guardiola biranim riječima govorio o Dinamu, otkrio tko sigurno neće igrati ali i da City kupuje Olma

10.12.2019 u 20:08

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja u utorak su ujutro odradili trening u svom kampu, a tijekom popodnevnih sati i doletjeli u Zagreb. No, na maksimirski teren izači će tek u srijedu u 18.55 sati, kada počinje utakmica protiv Dinama. Inače, Guardiola je već prije četiri godine slavio u Zagrebu, ali tada kao trener Bayerna

'Dinamo me iznenadio, odigrali su odlično u skupini i imaju priliku proći dalje', kazao je trener engleskog prvaka Manchester Cityja Pep Guardiola uoči sutrašnjeg susreta protiv Dinama u dvoboju 6. kola C skupine Lige prvaka.

City je osigurao prvo mjesto u skupini, a u Zagreb je stigao nakon domaćeg poraza u gradskom derbiju od Manchester Uniteda (1:2) i sada 'Građani' imaju čak 14 bodova manje od lidera Liverpoola i utrka za naslov prvaka je praktički izgubljena.

Večina engleskih medija navodi kako će se Guardiola maksimalno okrenuti Ligi prvak koju je posljednji put osvojio s Barcelonom prije osam godina.

'Morat ćemo podići nivo igre, sada nismo spremni za klubove kao što su Barcelona, Liverpool. No, do veljače ćemo vjerujem biti spremni,' kazao je španjolski stručnjak.

  • +5
Premier liga, Manchester City - Manchester United Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Zanimljivo, Guardiola se nakon četiri godine vratio u Zagreb. Početkom prosinca 2015. Guardiola je stigao u Zagreb kao trener Bayerna. Bavarci su i prije te utakmice osigurali prvu poziciju, dok je Dinamo bio na posljednjem mjestu.

'Nama je svaki rezultat važan zbog klupskog ugleda, nisu pobjede samo pitanje bodova i novca,' kazao je tada Španjolac. Bayern je pobijedio 2:0, dvostruki je strijelac bio Lewandowski (61. i 64. minuta), a Müller u 87. minuti nije iskoristio kazneni udarac, uzdrmao je vratnicu.

Četiri godine kasnije Guardiola je i istoj situaciji. Njegova momčad je osigurala prvo mjesto u skupini i plasman u osminu finala.

'Bit će promjena u sastavu. Plasirali smo se u osminu finala. Prvenstvo je u ovom trenutku važnije od Lige prvaka, pa će biti nekih promjena u sastavu. Sigurno neće igrati ozlijeđeni David Silva, Sergio Aguero i John Stones,' kazao je.

Osvrnuo se i na igre mladog Dinamovog Španjolca Danija Olma.

'On nije nikakvo iznenađenje. Došao je iz Barcelonine akademije i na posljednjem EP U-21 bio je među najboljim igrač. Drago mi je za njega, dobro se razvija i budućnost je u njegovim rukama.'

Španjolac je prokomentirao i pisanje pojedinih medija kako je City među klubovima koji žele Olma.

'Svakoga mjeseca kupujemo 100 igrača, a jedan od njih je Olmo,' rekao je Guardiola sa smiješkom.

Engleske medije više je zanimao što Guardiola misli o Philu Fodenu, Davidu Silvi i o lošoj seriji rezultata u prvenstvu nego o Dinamu.

'Ponekad ima trenutaka u karijeri kada ne pobjeđuješ i to je normalno. To je izazov i za trenera i igrače. To je dio života svakog trenera,' prokomentirao je španjolski stručnjak.