DA MU JE VIŠE MINUTA

Dudu najefikasniji igrač Lige prvaka

09.03.2011 u 18:49

Bionic
Reading

Odigrani su prvi uzvratni dvoboji osmine finala Lige prvaka i vodeći strijelac natjecanja je Lionel Messi. Ali tek nešto detaljniji pogled u statistiku otkriva da postoje igrači koji zabijaju i češće od čarobnog Argentinca

Eduardo da Silva igra svoju prvu sezonu u Šahtaru iz Donjecka i trener Mircea Lucescu nije mu još pružio pretjerano dugu minutažu. Posebno ne u Ligi prvaka u kojoj je Dudu odigrao tek 213 minuta.

Minutaža je dobro raspoređena i Eduardo nije ulazio samo na domaćim dvobojima protiv Brage i Partizana. Čitav dvoboj odigrao je samo protiv Arsenala u Donjecku, a u ostalih pet nastupa nije dobio više od 30 minuta.

Ipak, i takvu minutažu hrvatski reprezentativac iskoristio je za četiri postignuta gola, čime je na diobi sedmog mjesta ljestvice strijelaca, a gol zabija u impresivnim intervalima od svake 53 minute.

Nakon Eduarda najčešće zabija Realov Francuz Benzema, svakih 55 minuta te njegov sunarodnjak iz Chelseaja Nicolas Anelka koji pogađa svake 62 minute. Messi pogađa svakih 75, a Cristiano Ronaldo svakih 153 minute.

Možda je još impresivniji podatak o Eduardovoj preciznosti. Za njegova četiri gola, prema službenoj Uefinoj statistici, bilo mu je dovoljno tek sedam udaraca prema vratima. Prva dva protiv Brage je promašio, no od zadnjih pet šutova samo jedan nije završio u mreži. Majstor ostaje majstor, unatoč selidbama i krvoločnim stoperima.

Zadnji gol od Eduardova pokera