RIJEŠENE DVOJBE

Drogba potpisao za Shanghai Shenhua

20.06.2012 u 10:47

Bionic
Reading

Shanghai Shenhua je Drogbi ponudio tjednu plaću u visini od 314.000 dolara (248.000 eura) čime je on postao najbolje plaćeni nogometaš kineskog prvenstva, pišu kineski mediji

Napadač reprezentacije Obale Bjelokosti Didier Drogba je u srijedu objavio da je potpisao za kineski klub Shanghai Shenhua ugovor u trajanju od dvije i pol godine.

'Veliko mi je zadovoljstvo objaviti vam da sam potpisao ugovor s kineksim klubom Shanghai Shenhua', objavio je 34-godišnji igrač na svojim internetskim stranicama. 'Potpisao sam ugovor u trajanju od dvije i pol godine (do 31. prosinca 2014.) i priključit ću se momčadi u srpnju'.

Drogba je napustio svoj dosadašnji klub londonski Chelsea ovjenčan slavom nakon što mu je pomogao u osvajanju Lige prvaka u svibnju.

Shanghai Shenhua je Drogbi ponudio tjednu plaću u visini od 314.000 dolara (248.000 eura) čime je on postao najbolje plaćeni nogometaš kineskog prvenstva, pišu kineski mediji. No Zhu Jun, glavni ulagač kluba, odbio je potvrditi iznos plaće za Drogbu.

'Proučio sam sve ponude koje sam dobio posljednjih nekoliko tjedana i mislim da je odlazak u Shanghai Shenhua dobar smjer za mene u ovom trenutku", dodao je napadač kazavši da je "oduševljen razvojem kineske nogometne lige'.

U klubu koji ima dosta jake financijske resurse od prosinca igra i francuski napadač Nicolas Anelka koji je izražavao želju da ponovno zaigra s Drogbom. Argentinski trener Sergio Batista zamijenio je na klupi Shanghai Shenhua Francuza Jeana Tiganu koji je smijenjen samo četiri mjeseca nakon dolaska.

Klub je trenutačno 12. u prvenstvu u kojem sudjeluje 16 klubova.