MACCABI MU LEŽI

Draper: Ne mogu dočekati finale i punu dvoranu

Bionic
Reading

U ponedjeljak u 20,15 sati, Cedevita u Tel Avivu pred 11.700 bučnih navijača igra svoje prvo povijesno finale protiv domaćina Maccabija, a jedan od ključnih igrača u momčadi Dražena Anzulovića svakako je Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper

Podsjetimo, Draper je prošlogodišnji MVP Eurokupa, no nije tajna kao se ove sezone muči s formom, a jedan od razloga su ozljede i umor. U posljednje vrijeme čini se kako je podigao formu, a protiv Partizana u polufinalu ABA lige (pobjeda Cedevite 68:56) odigrao je točno koliko je bilo potrebno da razigra suigrače.

'Teška utakmica za obje momčadi, no najvažnije je da smo pobijedili. Znali smo da će biti teško, ali, eto, plasirali smo se u finale', rekao je Draper koji je posebno želio nahvaliti svog sunarodnjaka Chrisa Owensa

'Owens je protiv Partizana bio odličan, no mi smo ekipa u kojoj nikad ne znaš tko će iskočiti. Recimo Marko (Car) je bio odličan, a dobro je odigrao i Miro (Bilan), borio se pod košem sjajno', dodao je Draper koji jedva čeka finale i da istrči pred 11.700 ljudi u Nokia Areni.

'Vjerujte, ne mogu dočekati finale, Maccabi i punu dvoranu. Mnogi me pitaju nadam li se da ću opet odigrati protiv njih u Nokia Areni kao na prošloj utakmici (zabio je 28 koševa, 7 trica, op. a.), no ja im svima govorim kako se ne zamaram svojim brojkama. U Tel Avivu i pred ovom bučnom publikom je užitak igrati, a što se mojih koševa tiče - mogu ja zabiti samo dva koša, ali važno je da momčad igra dobro i da svi imamo dobar pristup, da odigramo čvrsto svih 40 minuta. Imamo dan odmora i samo se moramo dobro pripremiti', kazao je Draper.

Finale - 30. travnja 2012.

Maccabi i Cedevita svoj finalni ogled za prvaka regionalne ABA lige igrat će u ponedjeljak s početkom u 20,15 sati.

S obzirom na to da je Cedevita izborila nastup u Euroligi sljedeće sezone zanimalo nas je što misli o tome i vidi li sebe u toj priči budući da se govori kako su za njega zainteresirani neki klubovi?

'Za Cedevitu je veliko priznanje što je izborila Euroligu, to je samo još jedan dokaz da se dobro radi. Ovdje u Tel Avivu prati nas 200 navijača i to je stvarno lijep osjećaj, hvala im još jednom. Što se mene tiče, mogu samo reći kako imam ugovor još sljedeću sezonu i vidim se u toj priči, no nikad se ne zna…', zagonetno se nasmijao Draper za kojeg se svojedobno zanimao kraljevski Real Madrid.