uoči lige prvaka

Dramatično stanje u Real Madridu; napadač se vratio s kratkog odmora i pozitivan je na koronavirus

28.07.2020 u 15:44

Bionic
Reading

Napadač madridskog Reala Mariano Diaz (26) zaražen je koronavirusom te je upitan njegov nastup u uzvratnom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka protiv Manchester Cityja koji je na rasporedu 8. kolovoza

Real Madrid, novi španjolski prvak, posljednju je utakmicu igrao još 19. srpnja. 'Kraljevi' su proslavili titulu te je trener Zinedine Zidane igračima dao nekoliko slobodnih dana za odmor. Većina ih je iskoristila kako bi - bez obzira na pandemiju koronavirusa - otišla u svoju domovinu, pa je tako i naš Luka Modrić proveo nekoliko dana u Zadru.

Neki su se od igrača već vratili u Madrid, a svi se morali testirati. Tako je dijagnosticirano kako je napadač Mariano Diaz (26) s odmora stigao - zaražen! Odmah je poslan u izolaciju te se nije pojavio na današnjem treningu...

Iz Reala su odmah objavili kako se Diaz za sada osjeća odlično te se nalazi u samoizolaciji u svom domu.

Na sreću, Mariano Diaz nije bio u kontaktu s ostalim suigračima, ali u klubu su sada oprezni te će svi igrači biti ponovo testirani na koronavirus.

Sigurno je da Mariano neće biti u konkurenciji za utakmicu Lige prvaka protiv Manchester Cityja 8. kolovoza, ali za Zidanea to neće biti problem jer ovaj napadač trenutno nije u njegovim planovima.

On je ove sezone Mariano imao dosta problema s ozljedama, odigrao je tek sedam utakmica u svim natjecanjima i zabio je samo jedan gol. Ali vrijedan, jer zabio ga je u El Clasicu Barcelonu u pobjedi 'kraljeva' 2:0.

  • +9
Real Madrid - Deportivo Alaves Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin

Inače, Mariano Diaz je od 2011. godine igrač Real Madrida, a u ljeto 2018. godine oko njega se podigla poprilična prašina. Naime, Real ga je u ljeto 2017. godine kao neperspektivnog prodao francuskom Lyonu za samo osam milijuna eura. I svi su na Santiagu Bernabeu bili sretni jer su ga se riješili... No, Diaz je te sezone u dresu 'lavova' iz Lyona eksplodirao i zabio čak 21 gol (od toga 18 u francuskom prvenstvu). 

U Madridu su ekspresno reagirali te su Diaza u ljeto 2018. godine odmah otkupili od Lyona. Cijena? Prava sitnica... Za igrača kojeg su se samo 12 mjeseci ranije odrekli tada su platili 20 milijuna eura!