suigrači domagoja duvnjaka

Totalna drama u njemačkoj rukometnoj reprezentaciji; najbolji igrači su prestrašeni i odbijaju igrati na Svjetskom prvenstvu

16.12.2020 u 09:44

Bionic
Reading

Njemačka muška rukometna reprezentacija suočava se sa serijom otkaza igrača koji iz straha od zaraze koronavirusom ne žele putovati na Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje se u siječnju 2021. godine igra u Egiptu

Nakon što je Patrick Wiencek iz THW Kiela otkazao izborniku prošlog tjedna, u utorak su to učinili i njegovi klupski kolege Steffen Weinhold i Hendrik Pekeler, kao i Finn Lemke (MT Melsungen) koji tako definitivno neće igrati za Njemačku na Svjetskom prvenstvu u Egiptu od 13. do 31. siječnja 2021. godine!

'Sportski gledano, novi otkazi Fina Lemkea, Steffena Weinholda i Hendrika Pekelera nas očito jako zabrinjavaju. Svi su mi svoje razloge objasnili izravno i ja ih razumijem', rekao je njemački izbornik Alfred Gislason, koji je ostao gotovo bez kompletne obrane.

Igrači su iznijeli osobne razloge povezane s njihovim obiteljima.

'Razvoj epidemije Covid-19 i nova pooštrena ograničenja brinu me i kao oca. Ja ne mogu mirno ostaviti ženu i djecu u ovom trenutku više od četiri tjedna', rekao je Pekeler njemačkim medijima.

Podsjetimo, Wiencek, Weinhold i Pekeler suigrači su kapetana hrvatske rukometne reprezentacije Domagoja Duvnjaka u momčad THW Kiela.

Njemačka je upravo poduzela nove mjere u borbi protiv pandemije, zatvorila nebitna poduzeća, škole i drastično ograničila okupljanja.

U studenom su se četiri rukometaša njemačke nacionalne momčadi vratila s međunarodnog okupljanja pozitivni na koronavirus, uzrokujući odgađanja utakmica u ligi. Tada se u Njemačkoj oglasilo puno onih koji su zatražili otkazivanje ili odgađanje Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu, što se ipak nije dogodilo.

Njemačka bi trebala sudjelovati s desetkovanom momčadi u skupini A s Mađarskom, Urugvajem i Zelenortskim otocima.

Hrvatska će igrati u skupini C s Katarom, Japanom i Angolom.