baš nema sreće

Drama najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva; šokirao je Nizozemce, a onda su ga na nosilima iznijeli s terena...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 25.11.2022 23:32
  • Objavljeno 25.11.2022 u 23:23
Bionic
Reading

Ekvadorski napadač Enner Valencia najbolji je strijelac SP-a u Katru, u prve dvije utakmice zabio je tri gola, a uz to je srušio i nekoliko rekorda. No, sjajni napadač baš nema sreće jer se ozlijedio na samom kraju susreta s Nizozemcima

Krenuo je Enner Valencia (33) sjajno na ovom SP-u u Katru. Na prvoj je utakmici njegov Ekvador slavio 2:0 protiv domaćina Katra, a on je zabio oba gola u toj pobjedi.

Zabio je Valencia i u 2. kolu SP-a, Ekvador je odigrao 1:1 s Nizozemskom, a on je pogodio za izjednačenje u 49. minuti.

S tri zabijena gola u prve dvije utakmice kapetan Ekvadora je zasjeo na čelo ljestvice najboljih strijelaca ovog Mundijala, a ukupno je na Svjetskim prvenstvima zabio šest golova. Uz to je tih šest golova zabio na posljednjih pet utakmica svoje reprezentacije na Svjetskim prvenstvima!

No, na samom kraju utakmice Enner Valencia je doživio pravu dramu, nakon jednog dvoboja ostao je ležati na terenu signalizirajući da je ozlijeđen. Ali, alžirski sudac Mustafa Ghorbal uopće nije želio zaustaviti igru, mislio je da ekvadorski kapetan 'glumi' ozljedu i tako krade vrijeme.

  • +5
Enner Valencia, Ekvador - Nizozemska, SP u nogometu, ozljeda, 25.11.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na žalost, Valencia nije glumio. Nakon kraće liječničke intervencije s terena je iznesen na nosilima, a još uvijek nije poznato koliko je teška ozljeda koljena desne noge i hoće li uopće moći zaigrati u nastavku SP-a.

Ekvadorci u posljednjem kolu igraju protiv Senegala, remi im je dovoljan za plasman u šesnaestinu finala SP-a, a svima je jasno da bi do njega puno lakše došli uz pomoć svog kapetana koji je, kako sada stvari stoje, upitan za tu utakmicu.

  • +19
Nizozemska - Ekvador, SP u nogometu, 25.11.2022. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal