raspad sistema

Drama na Old Traffordu; Cristiano Ronaldo izdao je trenera i svog bivšeg suigrača Solskjaera, a onda se u sve uključio sir Alex Ferguson

28.10.2021 u 10:17

Bionic
Reading

Kriza Manchester Uniteda dosegnula je vrhunac u nedjelju kad su 'crveni vragovi' pred svojim navijačima na Old Traffordu doživjeli totalno poniženje i poraz 5:0 od mrskog Liverpoola. Trener Ole Gunnar Solskjaer sve je bliže otkazu, posebice nakon što je Cristiano Ronaldo okrenuo svlačionicu protiv njega

Težak je ovo tjedan za sve u Manchester Unitedu. Katastrofalan poraz 5:0 i poniženje koje im je priuštio Liverpool na Old Traffordu samo je produbio krizu u klubu. Ole Gunnar Solskjaer s pravom strepi od otkaza, u stvari je pravo čudo da je nakon svega još uvijek trener 'crvenih vragova'.

Čak se i momčad okrenula protiv njega, a engleski mediji bliski Unitedu tvrde kako je baš Cristiano Ronaldo vođa pobune protiv svog nekadašnjeg suigrača i aktualnog trenera Solskjaera!

Navodno je Ronaldo odmah nakon poraza od Liverpoola okupio momčad i pokušavao primiriti kaotičnu situaciju u svlačionici. Nitko od igrača u stvari niti ne zna što se u stvari događa, navodno su padale međusobne optužbe za nezalaganje na terenu, krive procjene, pogreške... Na udaru suigrača su se s pravom našli kapetan Harry Maguire i Paul Pogba, a to je dodatno zakuhalo ionako očajno lošu situaciju u svlačionici!

Bio je to znak da su u sve uključi Ronaldo koji je suigračima naredio da ništa od izrečenog ne smije izaći u javnost, savjetovao im je da ne gube glave, bez obzira na to što mislili o Solskjaerovoj taktici te da ostanu smireni sve do eventualne promjene trenera.

Navodno su Ronaldo i Solskjaer nakon toga dugo razgovarali, pokušavali pronaći izlaz iz krize, no engleski mediji tvrde kako je Portugalac okrenuo leđa svom treneru i bivšem suigraču. Kritizirao ga je zbog očiglednih taktičkih pogrešaka koje su i odvele United u katastrofalni poraz od Liverpoola. Neki idu tako daleko da tvrde kako je Ronaldo baš nakon razgovora s glavnim operativcem kluba, izvršnim potpredsjednikom Edom Woodwardom, sam nazvao dva najizglednija kandidata za novog trenera. Zinedine Zidane i Antonio Conte prvi su izbor, a Ronaldo je s obojicom radio - u Realu ga je vodio Zidane, a u Juventusu Conte.

  • +19
Manchester United - FC Liverpool, engleska liga, 24.10.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Prema prvim informacijama, Zidane i Conte su - barem za sada - odbili poziv Uniteda. Zidane se nada mjestu izbornika francuske reprezentacije nakon SP-a 2022. u Kataru, a Conte ima svoj stav da usred sezone ne preuzima momčad.

Kako Ronaldo nije uspio 'nagovoriti' najveće kandidate, u klubu su na brzinu pokušali sanirati štetu. Zato se na treningu prve momčadi neočekivano ukazao sir Alex Ferguson (79)! Legendarni je Škot i dalje uključen u rad kluba, koliko mu to zdravstveni problemi nakon teškog moždanog udara dozvoljavaju. Ali sad je situacija više nego kritična te se sir Alex ukazao među igračima kako bi iskazao bezrezervnu podršku Solskjaeru.

Neki će reći da ovo potpuno mijenja odnos snaga i da je Solskjaer dobio još barem dvije ili tri utakmice da pokuša popraviti što se popraviti može i vrati momčad na pobjedničke staze.

Realno, pitanje je može li se dogoditi čudo jer United za vikend prvo gostuje u Londonu kod Tottenhama, onda u utorak u Ligi prvaka gostuje kod Atalante (koju je United na Old Traffordu svladao 3:2, no Talijani su na poluvremenu vodili 2:0!), a potom u subotu 6. studenog United na svom terenu igra gradski derbi protiv Cityja.

Šanse da Ole Gunnar Solskjaer ovo preživi ravne su nuli. Osim ako se ne dogodi čudo, a to je gotovo nemoguće.