17. OBLJETNICA U SIGETU

Dragovoljac remizirao s Ferencvarosem

02.02.2011 u 17:00

Bionic
Reading

Hrvatski dragovoljac je u Sigetu ugostio slavni mađarski Ferencvaros, remizirao 1:1 i tako proslavio 17. obljetnicu postojanja

Pred dvjestotinjak gledatelja Dragovoljac je poveo već u četvrtoj minuti. Špehar je točnom loptom pronašao Švarića koji je izišao sam pred vratara Ranilovića i zatresao mu mrežu. Mađari su izjednačili u 38. kada je Denes Rosa glavom lobao vratara Čovića. Gol ide na dušu golmana koji je taj udarac morao zaustaviti.

U nastavku se nije vidjelo puno nogometa, a kada bi Ferencvaros ozbiljnije zaprijetio, zaustavio bi ih pomoćni sudac. Dragovoljac je mogao i pobijediti, no dvije minute prije kraja jedan šut iz gužve odbio se od stative.

Za Ferencvaros, koji u svojoj povijesti igrao tri europska finala, a sada je na putu povratka na stare staze, igrala su dva zanimljiva igrača. Desni bok je držao Csaba Csizmadia koji je ostavio dubok trag u Slaven Belupu te Marek Heinz, nekada sjajni češki napadač koji je igrao za Galatasaray i HSV, a 2004. je na Euru zabio za Češku protiv Njemačke.

Sa Ferencvarosem nisu došli njegovi zloglasni navijači. Iako ih u Europi nema već pet godina 'zeleni orlovi' nemaju naviku odlazaka na prijateljske dvoboje za svojim klubom. Došla je tek jedna simpatična djevojka s madžarskom zastavom.

Dragovoljac svoje pripreme nastavlja u Makarskoj, a prvu utakmicu u nastavku prvenstva ima kod Istre 1961 u Puli. Ferencvaros ide u Istru na završnu fazu priprema a prvi ogled odigrat će protiv Slaven Belupa.