PITALI SMO I LiječnikA reprezentacije

Doznali smo od Rusa nove detalje o Ćorlukinoj ozljedi; ako je ovo istina nije dobro!

11.05.2018 u 12:38

Bionic
Reading

Ozljeda pouzdanog stopera moskovskog Lokomotiva Vedrana Ćorluke, koju je zadobio na nedavnoj utakmici ruskog prvenstva protiv Zenita, navodno je zabrinula hrvatskog izbornika Zlatka Dalića

Poznato je kako se Vedran Ćorluka, koji je zbog teške ozljede Ahilove tetive morao proći dugu rehabilitaciju (operiran je u Finskoj u travnju prošle godine, op.a.), početkom ožujka vratio nogometu nakon gotovo 11 mjeseci ili točnije 320 dana. Polako se vraćao u formu, stigao je i na nedavno okupljanje hrvatske reprezentacije za turneju po SAD-u, ali ga je opet zaustavila nova ozljeda zbog koje je odlučeno kako do kraja ruskog prvenstva neće igrati. Navodno je uoči utakmice osjetio zatezanje u listu mišića operirane desne noge, ali je na vlastitu odgovornost zaigrao. I opet se ozlijedio!

Prema pisanju ruskih medija ozljeda Ćorluke u prvi tren se činila dosta ozbiljnom, ali prve prognoze nakon detaljnih pregleda govore kako bi trebao biti spreman za okupljanje hrvatske reprezentacije 24. svibnja kada počnu pripreme za Svjetsko prvenstvo.

'Ćorluka je mogao reći da ne može igrati jer se priprema za Svjetsko prvenstvo, no rekao mi je da može. Nadam se da će biti spreman za Svjetsko prvenstvo', kazao je trener Lokomotiva Jurij Semin.

Iako su najnovije vijesti iz Rusije dobre svi liječnici se slažu kako ruptura mišića lista (potkoljenice) nakon operacije Ahilove tetive može biti ponekad i pogubna. Kako doznajemo od izvor bliskih Lokomotivu ruptura (puknuće) nije bezazlena i navodno je nakon najnovijih nalaza situacija postala itekako ozbiljna te je samim time upitan nastup 'Ćorluke na SP-u. Ta informacija zasad je očito obavijena velom tajne, a ako je istinita onda nije dobro...

No, tu informaciju nitko od liječnika koji surađuju s HNS-on nije potvrdio. Navodno je zbog najnovijih informacija i hrvatski izbornik Zlatko Dalić zabrinut jer ne zna tko će mu biti stoperi na SP-u.

Liječnik hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević za tportal je kratko rekao:

'Riječ je o ozljedi mišića potkoljenice i Ćorluka će biti spreman za početak priprema hrvatske reprezentacije. To je sve što imam za reći', za tportal je kazao dr. Bahtijarević.

U svakom slučaju pred Ćorlukom su teški dani jer nije ovdje samo riječ o ozljedi. Pitanje je može li on tu ozljedu izbaciti iz svoje glave i pitanje je koliko brzo se ruptura na njegovoj već operiranoj nozi tj. potkoljenici može sanirati. I naravno hoće li do prve utakmice 16. lipnja protiv Nigerije biti u idealnoj formi.

  • +8
Franka Batelić i Vedran Ćorluka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL