SUIGRAČI MU JE ČUVALI

Doznali smo gdje je završila srebrna medalja sa SP-a koju nije želio uzeti Nikola Kalinić

14.08.2018 u 10:46

Bionic
Reading

Mnogi poznavatelji nogometa složit će se kako je Nikola Kalinić zasigurno najveći gubitnik Svjetskog prvenstva u Rusiji. Zbog incidenta s izbornikom Zlatkom Dalićem već nakon prve utakmice poslan je kući te je tako ostao bez prilike da bude dio povijesti

U nevjerojatnom scenariju hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Rusiji do finala Svjetskog prvenstva, a slike s dočeka u Zagrebu, kada su Luka Modrić, Ivan Rakitić i društvo sa srebrnim medaljama oko vrata satima prolazili kroz tisuće ljudi na spektakularnom dočeku, svima će zauvijek ostati u sjećanju. Svima osim Nikoli Kaliniću koji je ostao bez tih prizora koje su obišle svijet, koji je ostao bez srebrne medalje i bez lijepe premije.

Kao što je poznato, temperamenti Dalmatinac iz Solina udaljen je iz reprezentacije odlukom izbornika Zlatka Dalića nakon što je odbio uči u igru pred kraj utakmice protiv Nigerije. Službeno se žalio na bolove u leđima, a kasnije je procurilo kako je bio uvrijeđen statusom jer je Andrej Kramarić dobio prednost ispred njega.

Podsjetimo kako je upravo Nikola Kalinić svojim golovima u kvalifikacijama za SP uvelike pomogao Hrvatskoj da se domogne Rusije. Zabijao je Grcima, prije toga i Ukrajincima...

No, jednostavno nije izdržao, nije imao živaca čekati priliku koju bi zasigurno dobio na SP-u i izbornik Dalić morao ga je, zbog mira u momčadi, poslati nazad u Hrvatsku. Nije tu bilo nikakvih zlih namjera, jednostavno je tako moralo biti. Kalinić je MORAO otići jer nije poštovao 'kućni red', nije se prilagodio i nije bio dio grupe koja je funkcionirala savršeno.

Pri službenom predstavljanju u Madridu novi napadač Atletica po prvi puta je javno progovorio o incidentu koji mu je obilježio karijeru:

'Nismo pričali o incidentu. Ono što se dogodilo u reprezentaciji, dogodilo se. Bila je to odluka izbornika koji nije htio računati na mene, a ja sam prihvatio takvu odluku. Nisam igrao ni mogao pomoći Hrvatskoj ostvariti veliki rezultat, pa nisam htio uzeti srebrnu medalju, jer nije bilo mog doprinosa. Neka ostane na tome. Sada me čekaju novi izazovi. Što se dogodilo, dogodilo se,' kazao je Kalinić.

Dakle, po prvi puta Kalinić je progovorio o incidentu, ali je i javno rekao 'kako nije želio uzeti srebrnu medalju' koju su mu igrači predvođeni kapetanom Lukom Modrićem ipak sačuvali i donijeli u Hrvatsku.

Kako doznajemo jedan od suigrača donio mu je medalju u Split, ali se Kalinić zahvalio. Mnogi će reći kako je učinio jedinu ispravnu stvar.

No, obzirom da je odbio medalju mnoge zasigurno zanima što će s njom na koncu biti? Je li ostala u Splitu i Solinu u sigurnim rukama?

'S obzirom na to da se Nikola Kalinić zahvalio na medalji, ona će ostati u posjedu Hrvatskog nogometnog saveza koji će je izlagati kada i gdje to bude prigodno', kratko su nam odgovorili iz HNS-a na naš upit.

Dakle, nakon povijesnog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije koja je na SP-u službeno postala viceprvak svijeta igrom slučaja, ili bolje rečeno zahvaljujući 'slučaju Nikola Kalinić' ispada kako će u posjedu HNS-a zauvijek ostati jedna originalna medalja.

Nikola Kalinić vratio se iz Rusije nakon što je izbačen iz hrvatske reprezentacije Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX