ex yu veza

Doznajemo što milijarder i vlasnik NBA momčadi misli o Hrvatu i što je rekao treneru; jedan detalj vezan uz veliku zvijezdu kluba i njegovu suprugu otkriva zašto Zubac nije zabrinut

24.11.2021 u 11:15

Bionic
Reading

Mladi hrvatski centar Ivica Zubac, usprkos nekim napisima da bi mogao ispasti iz petorke NBA momčadi Los Angeles Clippers, očito ima veliko povjerenje trenera Tyronna Luea

U svojoj šestoj NBA sezoni 24-godišnji Ivica Zubac, 213 cm visoki centar iz Čitluka koji se igrački afirmirao u Ciboni, igra sjajnu sezonu. Zapravo, bilježi najbolje brojeve u karijeri!

Trenutačno je na prosjeku od 10,2 koša, 8,4 skoka te jedne blokade po utakmici (nekoliko double-double učinaka!). No ono što je još značajnije jest podatak da je u svih 17 utakmica u novoj sezoni bio član startne petorke te u prosjeku igra nešto više od 25 minuta po utakmici.

'Uvijek na terenu radim sve što je potrebno za momčad kako bismo došli do pobjede. Samo radim svoj posao i uživam u tome', kazao je nedavno Zubac, a rijetko daje izjave za medije.

Ono što se može doznati od osoba bliskih Zupcu jest činjenica da ga vlasnik kluba Steve Ballmer, milijarder koji je godinama radio u Microsoftu kao izvršni direktor, obožava i to je svima dao do znanja. Sviđa mu se kako Zubac igra, sviđa mu se kako su ga navijači prihvatili i ne dopada mu se ideja da igraju bez centra. Sve je to rekao na sastanku s momčadi, a posebno treneru Lueu…

Isto tako poznato je da visokog Hrvata, još dok je bio pomoćnik u Clippersima, jako cijeni i trener Tyronn Lue, a uz sve to Zubac je veliki prijatelj glavnog igrača Clippersa Paula Georgea, koji mu je postao i svojevrsni mentor.

Tako je Zupcu, koji je još u Ciboni bio poznat kao igrač koji brzo pamti akcije i ima sjajnu memoriju, George u društvu trenera Luea rekao: 'Moraš raditi na terenu točno ovako kako smo dogovorili i uvijek igrati za ekipu. Kada je tako, uvijek pobjeđujemo', kazao je George te na terenu sjajno surađuje sa Zupcem. Razumiju se kao da igraju zajedno od malih nogu...

Kada su Ivica Zubac i Paul George u pitanju, važno je reći da se druže i privatno te provode puno vremena zajedno izvan terena, a jedan od razloga su njihove supruge. A to nije nevažno jer su se tako još bolje upoznali i kemija između njih je - savršena.

Naime Kristina Prišč, koja se ljetos u Hercegovini udala za Ivicu, velika je prijateljica Georgeove supruge Daniele Rajić, djevojke rođene u New Yorku, čiji su roditelji podrijetlom Srbi. Nakon što Daniela pokrenula svoju liniju kupaćih kostima i raširila biznis neki mediji su je nazvali srpskom Kim Kardashian.

Tako je Ivica Zubac u Los Angelesu našao mali raj za sebe i suprugu te je u ljeto 2019., nakon što je potpisao novi četverogodišnji ugovor s Clippersima vrijedan 28 milijuna dolara, kupio luksuznu vilu za 3,1 milijun dolara u elitnom dijelu grada Mar Visti.

Kako Zupcu ugovor s Clippersima istječe u ljeto 2023. godine, može se očekivati da bi uskoro mogla doći i ponuda o povećanju plaće i potpisu novog, poboljšanog ugovora kako im se ne bi dogodilo da centar, koji svojom igrom i lucidnim dodavanjima mnoge podsjeća na Španjolca Marca Gasola (on mu je jedan od igračkih uzora, op.a.), pobjegne u neki drugi klub.

Jer ova sezona, usprkos svim skepticima koji su mislili da će Clippersi igrati s nižom petorkom bez klasičnog centra, pokazala je da ovakvi igrači kao Zubac zlata vrijede. U nekim utakmicama upravo je on bio prevaga jer ga protivničke momčadi, koje forsiraju igru s nižom petorkom, nisu mogle braniti. Stoga Zubac uopće nije zabrinut.

Zapravo je njegova vrijednost značajno porasla, a s obzirom na porast salary capa, jasno je da bi Zubac uskoro mogao postati jedan od najboljih Hrvata ikada (čeka ga ugovor života!). Ako ovako nastavi, za njega će se uskoro otimati najveći klubovi koji shvaćaju da 'petice ne izumiru', već da su itekako potrebne za uspjeh.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fnypost%2Fstatus%2F1325468439536930816&widget=Tweet