FIFA ODLUČILA

Doživotna zabrana za suce iz BiH i Mađarske

10.08.2011 u 18:46

Bionic
Reading

Poznate su kazne za suce iz BiH i Mađarske koji su optuženi da su svojim suđenjem namjerno utjecali na rezultate internacionalnih utakmica

Disciplinska komisija Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) kaznila je doživotnom zabranom suđenja sudačke trojke iz Bosne i Hercegovine te Mađarske zbog načina na koji su vodile prijateljske utakmice između Bolivije i Latvije, te Estonije i Bugarske odigrane u turskoj Antalyji 9. veljače ove godine.

'Suci Siniša Zrnić, Kenan Bajramović, Rizah Ridalović, Kolos Lengyel, Janos Csak i Krisztian Selmeczi kažnjeni su doživotnom zabranom svih aktivnosti povezanim s nogometom, kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini. Oni su prekršili članak 62.2 (pasivna korupcija) i članak 69.1 (ilegalni utjecaj na ishod utakmice) FIFA-inog disciplinskog pravilnika', objavila je krovna nogometna organizacija.

Utakmica Estonija - Bugarska završila je rezultatom 2:2, dok je Bolivija svladala Latviju sa 2:1, a svih sedam golova postignuto je iz 11-eraca što je pobudilo sumnje u namještanje rezultata.

Estonija - Bugarska 2:2