DOKAZANA SURADNJA

Doživotna suspenzija nogometnog suca

18.01.2011 u 20:45

Bionic
Reading

Sportski arbitražni sud (CAS) potvrdio je odluku Europskog nogometnog saveza (UEFA) o doživotnoj suspenziji ukrajinskog suca Olega Orjehova jer mu je na suđenju u Bochumu dokazana suradnja s kriminalnom skupinom koja se bavila namještanjem rezultata nogometnih utakmica

Orjehovu je ponuđeno 50.000 eura kako bi utjecao na rezultat utakmice Europske lige između Basela i CSKA iz Sofije odigrane 5. studenoga 2009. godine, a koja je završila pobjedom švicarske momčadi od 3:1.

'CAS-ov odbor je potvrdio UEFA-inu odluku, te je zaključio kako je izvan svake sumnje dokazano da je Oleg Orjehov u nekoliko navrata kontaktirao sa skupinom koja je umiješana u namještanje rezultata. Imamo uvjerljive dokaze kako je Orjehov kontaktirao s osobama koje su mu ponudile novac prije i poslije utakmice u Baselu. Odbor smatra kako je Orjehov namjerno prekršio UEFA-ine disciplinske odredbe jer nije smjesta obavijestio nadležne za postojanje ponude za namještanje utakmice. U takvim okolnostima, doživotni izgon iz nogometa je adekvatna kazna', objavio je CAS.

Orjehov je podnio žalbu CAS-u navodeći kako zbog svog lošeg poznavanja engleskog jezika nije prijavio kontakt s osobama koje su željele namjestiti rezultat.