Upitan državni rekord

Dosad neviđen atletski skandal uzdrmao Srbiju; zbog videosnimke i sudaca pokrenuta istraga

28.08.2018 u 15:18

Bionic
Reading

Na atletskom Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici dogodio se neviđeni skandal u disciplini bacanja koplja jer je u pitanju novi državni rekord

Srpski atletičar Vedran Samac na Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici postavio je novi državni rekord u bacanju koplja, ali je ubrzo nakon toga objavljena kontroverzna videosnimka u kojoj je glavni junak – sudac.

Naime, službeno su suci izmjerili kako je Samac ostvario hitac od 85,60 metara, što je gotovo dva metra bolje od dosadašnjeg rekorda iz 1987. koji je postavio legendarni Sead Krdžalić (83,35 m).

'Cijele sezone najavljujem hitac preko 83 metra i konačno se sada sve poklopilo. Imao sam puno natjecanja, puno kvalitetnih mitinga po Europi. Potpuno sam zdrav i ovo je bio recept koji je dovodio do rezultata. Tek će se sljedeće godine pokazati moja prava vrijednost', kazao je presretni Samac za ASS.

No ubrzo nakon što je objavljena videosnimka, u kojoj se vidi kako sudac diže koplje s tla te ga pomiče i nakon toga radi nekoliko koraka unaprijed kako bi pokazao kolegama sucima gdje je palo koplje, izbio je skandal. Mnogi se s pravom pitaju je li moguće da je sudac ovako nešto napravio?

Izvor: tportal.hr

Kako pišu srpski mediji, ubrzo je iz Atletskog saveza Srbije (ASS) stiglo priopćenje kako će 'ispitati sve okolnosti ovog događaja i utvrditi je li rezultat legitiman te naravno je li novi rekord potvrđen'.

No sudeći prema videosnimci, vrlo vjerojatno će suci biti kažnjeni (moguće je da dobiju dvije godine suspenzije!), a rezultat, tj. novi državni rekord koji je postavio Samac neće biti priznat.

Podatak kako je Samac nedavno na Europskom prvenstvu u Berlinu s rezultatom 75,89 metara završio na 18. mjestu sugerira kako je preko noći došao u savršenu formu.

Izvor: tportal.hr