TOP 10 MMA

Dos Santos i službeno najbolji borac na svijetu

17.11.2011 u 08:46

Bionic
Reading

Objavljena je najnovija rejting lista najboljih MMA boraca. Očekivano se na vrhu u muškoj konkurenciji nalazi Junior dos Santos, a u ženskoj Cristiane Santos

Ugledni borilački portal MMAWeekly objavio je nove liste najboljih gladijatora 'slobodne borbe'.

U najtežoj kategoriji na prvom mjestu je Junior dos Santos koji je prije nekoliko dana preoteo titulu UFC prvaka Cainu Velasquezu koji je na trećoj poziciji. Između njih se ugurao Nizozemac Alistair Overeem, a zatim slijede Josh Barnett (4), Brock Lesnar (5), Fabricio Werdum (6), Shane Carwin (7), Frank Mir (8), Daniel Cormier (9), a top 10 zatvara Antonio Rodrigo Nogueira.

Spomenimo kako je u poluteškoj kategoriji broj jedan Jon Jones ispred Mauricija Shoguna Rua, a u srednjoj Anderson Silva ispred Chalea Sonnena.

Kod žena je i dalje vladarica Cristiane 'Cyborg' Santos, a nakon nje dolaze Megumi Fujii i Sarah Kaufman.

Borilačke liste se rade na temelju omjera pobjeda i poraza, težine protivnika, međusobnog omjera boraca, a na njoj se ne nalaze oni koji su suspendirani zbog dopinga ili se nisu borili posljednjih godinu dana.

<a href='http://msn.foxsports.com/boxing/story/UFC-on-FOX-main-event-111211?from=null&videoId=7644fe9b-3ab3-4621-9110-0916ba57e557&src=FLPl:embed::uuids' target='_new' title='Highlights: Velasquez/dos Santos' >Video: Highlights: Velasquez/dos Santos</a>