NBA liga miruje

Donovan Mitchell, suigrač Bojana Bogdanovića, obratio se naciji nakon što je zaražen koronavirusom: Znate koji je najstrašniji dio?

17.03.2020 u 09:07

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa potpuno je paralizirala sportska natjecanja u gotovo cijelom svijetu, a najveći udarac doživjela je košarkaška NBA liga. No, nakon što su dva igrača Utah Jazz bili pozitivni na koronavirus liga je odmah prekinuta. Stoga je mnoge zanimalo što o tome kaže NBA zvijezda Donovan Mitchell koji je zaražen koronavirusom

Prema najoptimističnijim prognozama NBA liga mogla bi se nastaviti sredinom svibnja što znači da će igrači bez utakmica biti više od dva mjeseca. Sve je puklo na dan kada je igrač Utah jazza Rudy Gobert zaražen koronavirusom, a već sljedećeg dana objavljeno je kako je zaražen i najbolji igrač tog kluba Donovan Mitchell. Ostali igrači, među kojima je i najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, odmah su testirani i poslani kući u samoizolaciju gdje pokušavaju održavati formu.

Donovan Mitchell i Rudy Gobert nalaze se već neko vrijeme u strogoj karanteni i u svakodnevnom su kontaktu sa svojim epidemiolozima.

'Dobro se osjećam u izolaciji, nemam temperaturu i slijedim upute liječnika... Znate koji je najstrašniji dio? Upravo činjenica da virus može biti u osobi, a da to toga niste svjesni! Tako je recimo i sa mnom, nemam baš nikakve simptome, a imam koronu. Kako se osjećam? Pa bez problema bih mogao odigrati play-off seriju od sedam utakmica u nizu', kazao je Mitchell uživo u emisiji 'Dobro jutro, Amerika' dodavši:

'Znate, suze su potekle kad su me testirali, moram priznati. Kad su mi uzimali bris, to je bilo najduljih 15 sekundi u mom životu. Uhvatila me neka panika i moram reći da mi je bilo jako nelagodno', priznao je Mitchell.