BIRNEROVA ZA FINALE

Donna Vekić puna samopouzdanja čeka polufinale

13.09.2012 u 18:28

Bionic
Reading

Odlična 16-godišnja hrvatska tenisačica Donna Vekić briljira na WTA turniru u Taškentu, na kojem je iz kvalifikacija stigla do polufinala bez izgubljenog seta

Tri utakmice u kvalifikacijama dobila je Osječanka čime je prvi puta u karijeri izborila nastup u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira. Tu se, međutim, nije zaustavila. Upisala je nove tri pobjede u glavnom turniru bez izgubljenog seta. U četvrtfinalu je svladala šestu nositeljicu i 64. tenisačicu svijeta, Srpkinju Bojanu Jovanovski 6:4, 6:4.

'Plasman u polufinale, to je nevjerojatno. Drago mi je da sam igrala jako dobro. Ušla sam u meč puna samopouzdanja. Napadala sam sa svakom loptom s kojom sam mogla. Drago mi je da sam dobila tri meča zaredom protiv igračica koje su među 100 najboljih na WTA ljestvici. Nadam se da ću se uspjeti dobro odmoriti prije polufinala', izjavila je Donna Vekić, koja trenutno drži 183. mjesto na WTA ljestvici.

'Vekić je igrala agresivno, nije imala puno toga za izgubiti. Za mene je ovo bio loš dan, ali ne želim više razmišljati o tom meču', rekla je Bojana Jovanovski.

U polufinalu će suparnica Donni Vekić biti Čehinja Eva Birnerova koja je u četvrtfinalu bila bolja od Rumunjke Cadantu sa 6:3, 4:6, 6:2. Birnerova je 133. igračica na svijetu.