wta washington

Donna Vekić propustila je veliku priliku u Washingtonu; kobne su bile dvostruke servis pogreške...

05.08.2022 u 08:42

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Washingtonu, bolja od nje je u susretu 2. kola bila Kineskinja Xiyz Wang 4-6, 7-5, 6-1 nakon dva sata i 27 minuta igre

Donna Vekić (26) je bila u dobitnoj poziciji nakon što je dobila prvi set 6-4 te u drugom u dva navrata imala 'break' prednosti, kod 1-0 i 4-3, no ispostavit će se kako će kobne po nju biti dvostruke servis pogreške.

Vekić je gem kod vodstva 4-3 započela s dvije servis pogreške što ju je na koncu koštalo i gubitka servisa, da bi kod vodstva Wang od 2-1 u trećem setu napravila čak tri uzastopne servis pogreške i poklonila Kineskinji prednost od 0-40, da bi zatim i neprisiljenom pogreškom izgubila taj gem. Od takvog gubitka servisa Donna se više nije uspjela oporaviti.

Inače, u prvom setu je Vekić bio dovoljan jedan 'break' za osvajanje te dionice meča u kojoj je Kineskinji dopustila tek jednu 'break-loptu'. U drugom setu je Vekić također često prijetila, no ostvarila je samo dva 'breaka' što se ispostavilo premalo, da bi u prvoj igri trećeg seta, koja je trajala 14 minuta, propustila još tri prilike za oduzimanje servisa suparnici.

Što je meč više odmicao Vekić je igrala sve teže zbog velike vrućine koja je očito mnogo manje smetala Wang...