je li ovo kraj?

Donedavno je bio jedan od najboljih njemačkih nogometaša, a sada je doživio totalno poniženje te je izbačen iz momčadi

24.03.2022 u 18:23

Bionic
Reading

Turski nogometni klub Fenerbahče službeno je obznanio kako je iz momčadi izbacio Mesuta Özila (33), nekadašnjeg njemačkog reprezentativca

Šturo je Fenerbahče objavio da su iz momčadi udaljeni Mesut Özil i Ozan Tufan, ali nije naveo točne razloge njihovog udaljavanja. Dodano je kako neće biti uz prvu momčad do daljnjega.

Od siječnja prošle godine 33-godišnji Mesut Özil je član ovog turskog nogometnog velikana gdje je došao iz Arsenala. Ukupno je u Fenerbahčeu tijekom 32 ligaške utakmice postigao osam golova i to svih osam ove sezone. Tako je ove sezone Özil drugi klupski strijelac, a Fenerbahče je trenutačno treći na ljestvici, s tim da ima 17 bodova manje od vodećeg Trabzonspora.

Turski mediji podsjećaju kako je Özil na utakmici protiv Konyaspora koja se igrala prošlog vikenda zamijenjen već na poluvremenu, a samo nekoliko dana kasnije je izbačen iz momčadi. Kao glavni razlog turski mediji navode da je Özil 'fizički nesposoban' za natjecanje i izazove na najvišem nivou.

Bivši reprezentativac Njemačke je u prvom poluvremenu protiv Konyaspora uglavnom šetao po terenu te jednostavno nije mogao odgovoriti zadacima. Navodno je trener Ismail Kartal je odlučio da se Özilu oduzme dres s brojem 10 i uloga kapetana momčadi što je sigurno još jedan bolan udarac za iskusnog veznjaka koji je u karijeri igrao za Schalke, Werder, Real Madrid i Arsenal.