nesreća ili pohlepa?

Domagoj Vida u tjedan dana po drugi put ostao bez unosnog transfera; ako je ovo istina...

05.02.2019 u 13:35

Bionic
Reading

Prošlog je četvrtka sve praktički bilo riješeno, Domagoj Vida (29) dogovorio je detalje prelaska iz Bešiktaša u Romu, čekala se samo službena potvrda iz klubova. No, Vidin transfer života iz nepoznatih je razloga propao. Nažalost, identičnu je situaciju hrvatski reprezentativac proživljavao i u ponedjeljak

Prijelazni je rok stresan, kako za trenere, klupske čelnike, menadžere, tako i za same igrače. Najbolje je to osjetio hrvatski reprezentativac Domagoj Vida (29) koji je u posljednjih šest dana čak dvaput izvisio. I to doslovno u posljednjem trenutku!

Njegov se Bešiktaš, u čije je redove Vida stigao u zimu 2018. godine bez odštete iz kijevskog Dynama, iznenada našao u financijskim problemima. Neki od najplaćenijih igrača odmah su prodani kako bi se maksimalno smanjili troškovi momčadi, a jedan od igrača koji su bili na samom vrhu popisa za prodaju bio je baš Domagoj Vida.

Hrvatski je reprezentativac stigao bez odštete, trenutno ima ugovor od oko tri milijuna eura na godinu, a Bešiktaš bi njegovom prodajom - koju god cifru dobio za njega - zaradio!

Krajem prošlog tjedna talijanski su mediji objavili kako je Vida sve dogovorio s Romom, praktički je već pakirao stvari i bio jednom nogom u Rimu. Čekala se samo službena objava iz klubova... No, onda se iznenada situacija 'okrenula' i cijeli je transfer stopiran. Navodno je 'puklo' na dogovoru Bešiktaša i Rome. Talijani su željeli Vidu uzeti prvo na posudbu do kraja sezone, a tek ga onda otkupiti. No, Turci su željeli transfer riješiti odmah, insistirali su na najmanje 15 milijuna eura, a Roma toliki novac za odštetu jednostavno nije imala i posao je - propao.

  • +5
Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Vidi zbog svega toga sigurno nije bilo lako, a možemo misliti kako se osjećao kad mu je - nakon samo tri dana - propao i drugi transfer. A ovaj je bio - barem što se zarade tiče - još nestvarniji! Dakle, u igru se 'ubacio' saudijski Al Nassr, u ovom trenutku drugoplasirana momčad tamošnjeg prvenstva. U Saudijskoj Arabiji danas (utorak, 5. veljače) završava prijelazni rok, no turski mediji navode kako će Domagoj Vida ipak do kraja ove sezone ostati u Bešiktašu.

Izvori bliski klubu doznaju kako je Al Nassr bio spreman platiti Bešiktašu 16 milijuna eura odštete i to odmah, a sam Vida bi imao godišnju plaću nešto višu od četiri milijuna eura plus bonusi. Kako se sada čini, Turci su se polakomili jer Saudijci su ponudili milijun eura više od originalno tražene odštete, ali ta je cifra odbijena! Navodno je Bešiktaš tražio čak 18 milijuna eura! A taj novac za Vidu neće dobiti.

I tako je Bešiktaš Domagoju Vidi u samo nekoliko dana 'minirao' čak dva transfera. U oba bi svi sjajno zaradili, i klub - koji je Vidu doveo besplatno - i naš reprezentativac. No, klupski su se čelnici bahato postavili u oba slučaja, ni Roma ni Al Nassr nisu klubovi koji bi pristajali na ucjene. A u ovom je slučaju Bešiktaš bezobrazno ucjenjivao 'poslovne partnere'. Na kraju, najgore je prošao naš Domagoj Vida, propala su mu dva 'životna transfera' i prilika za još boljom zaradom. Da, sve zbog pohlepe i bahatosti klupskih čelnika koji su željeli 'otkinuti' još koji milijun eura više. I - barem za sada - ostali bez svega...