TURSKI MEDIJI DOZNALI

Domagoj Vida napušta Bešiktaš; evo koji velikani ga žele i koliko su milijuna eura spremni platiti

30.04.2019 u 12:30

Bionic
Reading

Od siječnja 2018. godine, kada je hrvatski reprezentativac Domagoj Vida potpisao za turski Bešiktaš, već nekoliko puta se pisalo kako u milijunskom transferu uskoro napušta klub. No, sudeći prema napisima u turskim medijima to bi se zaista moglo i dogoditi jer interes je pokazalo nekoliko moćnih klubova

U posljednje vrijeme 30-godišnji stoper Domagoj Vida igra u životnoj formi čemu svjedoči podatak kako je u posljednje četiri utakmice postigao tri gola. Za stopera, koji u karijeri nije zabio puno golova, zaista hvale vrijedan podatak.

Tako se poklopilo da Vida, koji igra u životnoj formi i kojeg ugovor za Bešiktaš veže do 2022. godine, čak možda i pomogne svom klubu koji je već duže vrijeme u financijskim problemima da na njemu nešto i zarade. Spominje se tako odšteta od 15-18 milijuna eura što bi praktički spasilo uzdrmani moćni turski klub.

Vjerojatno niti Vida, koji ima godišnju plaću oko tri milijuna eura, ne bi imao ništa protiv da napokon ostvari dječački san i zaigra u engleskoj Premier ligi ili španjolskoj La Ligi, dvije moćne lige u koje su ga neki već ranije, dok je nosio dres kijevskog Dinama, selili.

'Klubovi koji pomno prate situaciju oko Domagoja Vide su Sevilla, Roma i Espanyol. Očekuje se da će čelnici Bešiktaša na kraju sezone sjesti s njima kako bi razgovarali o mogućem transferu', navode turski mediji.

No, isto tako se doznaje iz menadžerskih klubova kako Vidu prate i dva engleska kluba, Tottenham Hotspur i Wolverhampton Wanderers. Pojavila se i glasina kako ga želi Everton, a sve nabrojano znači kako se transfer Vide zaista čini kao sigurna opcija. Čak nije nemoguće da, obzirom na formu u kojoj igra u zadnje vrijeme, njegova cijena poraste i na 20 milijuna eura čime bi postao jedan od najbolje plaćenih hrvatskih braniča u povijesti. I što je najvažnije, napokon bi se dočepao kluba iz lige petice. Hoće li na koncu završiti u Španjolskoj, Italiji ili Engleskoj vjerojatno još niti sam ne zna jer ipak će ključnu ulogu u cijelom poslu imati – odšteta. Vidini milijuni, koje će klub dobiti na ime odštete, barem će na neko vrijeme unijeti mir u klub koji se bori za titulu prvaka Turske.

  • +5
Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL