prijateljska u varaždinu

Domagoj Vida jednom jedinom izjavom objasnio poraz od Tunisa

12.06.2019 u 07:59

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u prijateljskoj utakmici doživjela je 1:2 poraz od Tunisa. Naravno, ni jedan poraz nije dobrodošao, no ovaj uistinu ne treba shvaćati tragično

Na kraju postmundijalske sezone, u kojoj su igrači igrajući za klubove, pa čak i reprezentaciju upadali u krizu, razumljivo je da ovakva utakmica Hrvatskoj, protiv jakog Tunisa, koji se priprema za Afički kup nacija, odnosno kontinentalno prvenstvo, i nije bila nužna.

Naglasio je to još uoči nje, ali i sada nakon, izbornik Zlatko Dalić.

'Ova mi utakmica nije nikako pasala, nisam je htio uopće. Poslije Walesa je bilo jako teško išta drugačije napraviti. Ali puno je drugačije kada smo zajedno desetak dana. Sad nas čeka odmor, da se svi dobro spreme do devetog mjeseca'.

Nije izbornik bježao od kritika.

'Prvo poluvrijeme je bilo slabo, nismo mogli stvoriti ništa, oni su se branili, bili su u bloku. Drugo je bilo puno bolje, ali primili smo taj gol iz penala. Ima stvari koje treba popraviti, ali najvažnije je naučiti igrati protiv kontranapada'.

No, ne treba sada očajavati, a najbolju ocjenu ovog poraza dao je Domagoj Vida.

'Sreća pa je ovo prijateljska utakmica, dobro je što smo pobijedili Wales i sad se idemo dobro odmoriti', dodao je branič Bešiktaša.

  • +12
Hrvatska - Tunis, prijateljska utakmica 11.6.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Strijelac jedinog gola za Hrvatsku, Bruno Petković, ovako je vidio nastup.

'Nije lijepo izgubiti na koncu ovako odlične sezone. Htjeli smo je zaključiti u najboljem mogućem svjetlu, ali previše smo imali pogrešaka i nismo dobro stajali, pogotovo u prvom dijelu, iako smo u drugom izgledali odlično. Vjerujem da ova momčad može puno bolje i da ćemo to pokazati'.