samo za tportal

Domagoj Bradarić posve iskreno o sjedenju na klupi i izjavi izbornika Dalića, ali i odnosu s izravnim konkurentima, Jošku Gvardiolu i Borni Barišiću

Bionic
Reading

Domagoj Bradarić jedan je od trojice U-21 reprezentativaca, koji se nakon ispadanja u četvrtfinalu Eura protiv Španjolske priključio A reprezentaciji, odnosno momčadi Zlatka Dalića. No, dok Joško Gvardiol i Luka Ivanušec imaju minutažu i među 'seniorima', lijevi bek francuskog prvaka Lillea zasad je na čekanju. Pokušao ga je izbornik utješiti izjavom 'pred njim je deset, petnaest godina u reprezentaciji', a je li uspio, pročitajte dalje u tekstu

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon osvojenog svjetskog srebra 2018. godine, doživjela je smjenu generacija. Istina, još uvijek se sve vrti oko Luke Modrića, pa i Marcela Brozovića i Ivana Perišića, ali mlade snage koje dolaze, jamstvo su da ćemo i u budućnosti imati razloga za veselje.

Jedan od tih mladih je i Domagoj Bradarić, lijevi bek aktualnog francuskog prvaka, Lillea, kojeg je i izbornik Dalić spomenuo neki dan.

'Ne mogu napraviti da svi budu sretni, ne mogu 26 igrača bitni sretna. Trojica moraju na tribinu, i to je za mene teška odluka. Imamo tri lijeva beka, jedan ne treba... I tako u svakom redu. Uvijek mi jedan od njih ne treba. Bradarić? Bit će nositelj uskoro, sljedećih deset-petnaest godina'.

Naravno, kao i svakom sportašu koji nije na terenu, jer iz ovih bi se riječi moglo shvatiti da priliku neće dobiti ni protiv Španjolske, 21-godišnji Domagoj Bradarić nije baš sretan.

'Vido sam izjavu, ali meni ne znači puno jer ne igram. Ali opet, daje mi i neko zadovoljstvo, jer me se vidi kao igrača za budućnost', bio je vrlo iskren Domagoj Bradarić na početku razgovora za tportal.

Posve vas razumijemo, kao što vas razumije i izbornik, jer rekao je tko zbog male minutaže nije ljutit, bolje da i nije u reprezentaciji. No, ne sijete nekakvu nervozu?

'Ni govora, ja sam mlad, to mi daje dodatni motiv da radim još više, a mislim da se to i vidi na treninzima, gdje dajem sve od sebe'.

Na toj poziciji konkurenti su vam Joško Gvardiol i Borna Barišić. Gledate li se 'preko nišana' ili si dijelite savjete?

'Svi smo super ekipa, slažemo se jako dobro. Joško se odlično snašao, ipak mu je ovo prvo veliko natjecanje, a tek nedavno je debitirao za A reprezentaciju. Bornu znamo svi otprije, kvalitetan je igrač i to je odlično da imamo ovako jaku konkurenciju na lijevoj strani'.

Nekad je to bila kritična pozicija, za razliku od desnog boka. Sada je posve drugačija slika?

'Da, možda je nekad bilo tako, ali ja mislim da sad niti desni bok nije problem, odnosno da smo odlično pokriveni na svim pozicijama, to jest da izbornik ima uvijek na dispoziciji kvalitetna rješenja'.

Bili ste već dio momčadi u Ligi nacija. No, to nije ista priča kao i Euro. Osim toga, u prve dvije utakmice niti igra, a niti rezultat nisu bili očaravajući. Čime vas je izbornik motivirao?

'Neka posebna motivacija nije trebala nikome. Jer imamo u momčadi puno igrača koji su prošli brojna velika natjecanja. I svima njima igrati za reprezentaciju je veliki motiv. A kako je onda tek nama mlađima. Svi znamo što se treba dati, kako treba igrati. Naravno, izbornikove riječi ohrabrenja, potom i savjeti nam jako dobro dođu, tako da ih upijamo svi'.

Uoči dolaska u A reprezentaciju, bili ste dio U-21 momčadi, koja je ispala u četvrtfinalu Eura. Zanimljivo, tijekom kvalifikacija s tom ste momčadi igrali i protiv Čeha, Škota i Engleza, odnosno istih suparnika s kojima smo sada bili u skupini. I izgubili ste od svih. Sada nas čekaju i Španjolci, od kojih ste također izgubili?

'Je, točno, ali poslije smo remizirali i protiv Čeha i protiv Škota, a od Engleza izgubili na završnom turniru, no prošli smo dalje. Ipak, najviše me kopka taj poraz od Španjolske, jer mogli smo izvući puno bolji rezultat. Bili smo izjednačeni. Osobno bi me jako veselilo da se Španjolcima osvetimo u A reprezentaciji, a mislim da bi do te pobjede mogli još lakše, jer ipak je i puno više klasnih igrača u ovoj momčadi, pa imamo i puno veće izgleda za pobjedu'.

  • +66
Hrvatska - Škotska, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Jeste li se čuli sa svojim Francuzima? Komentiraju li mogućnost susreta u četvrtfinalu?

'Nisam se čuo ni s kime, jer još nisu počele ni pripreme. Ne zna se ni što će biti s trenerom, odnosno tko će naslijediti Galtiera. Ali ono što znam, a tako je to s Francuzima, oni nas uvijek smatraju za pogodnog suparnika, s kojim će se lako obračunati, to jest podcjenjuju nas'.

A što kažu vaši suigrači iz kluba koji su na Euru? Zanimljivo, Lille je prvak, a u reprezentaciji Francuske tek je jedan igrač iz vašeg kluba, golman Maignan? Osim vas, na Euru su i Portugalac Renato Sanches, a bila su i tri Turčina, Celik, Yazici i Yilmaz.

'Iskreno od Turske sam očekivao puno više. Žao mi je što su već ispali, ali loše su otvorili turnir. Maignan je već u godinama, tako da ne očekujem da će braniti, ali Renato Sanches je odličan, što je i pokazao protiv Francuske'.

U ponedjeljak će s druge strane biti Španjolska, u kojoj pak odlično igra bivši Dinamov igrač Dani Olmo. Igrali ste protiv njega dok ste nosili dres Hajduka. Je li vas iznenadilo koliko je napredovao?

'Znao sam ga gledati s tribina, i već tada sam primijetio koliko je dobar. A tek kada sam bio na terenu, kontra njega, onda se osjetilo još više kakvo znanje ima. Tako da me ovaj njegov iskorak uopće ne čudi. Svaka mu čast na tome gdje igra i kako igra'.

Njemu čast, ali Hrvatskoj ipak pobjeda?

'Nadam se, da. Sada ćemo imati i podršku navijača, što će nam biti dodatni poticaj'.

Nego, dok ste ovako u reprezentaciji, a pripremate se u prekrasnom Rovinju, stignete li se malo i okupati, osunčati? Da barem malo napunite 'baterije'?

'Iskreno, toliko nam je popunjen raspored, da previše vremena baš i nemamo. Nekad nakon treninga odemo u more, ali to više radi oporavka. A sunčanje? Ha, ha.. Ne, dovoljno smo na suncu tijekom treninga'.

Znači, kada se sve ovo okonča, doći ćete u Lille spremni?

'Da, vraćam se u Lille, ali što će biti dalje, vidjet ćemo. Meni je u Lilleu lijepo, imam želju igrati s njime Ligu prvaka, a ako ću već odlaziti iz kluba, onda bi svakako birao klub koji će također igrati u najelitnijem klupskom natjecanju', završio je Domagoj Bradarić.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal