BOWLING

Domaćini poispadali prije završnice, slavlje Grabrijana

15.11.2011 u 09:24

Bionic
Reading

Na Savskoj Opatovini nastupilo 80 sudionika iz pet zemalja, a u kvalifikacijama je najbolji bio Damir Brnić iz zagrebačkog Zapada

Drugi regionalni otvoreni turnir u bowlingu, Regional Open, na Savskoj Opatovini u Zagrebu okupio je 80 sudionika iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Natjecanje je organizirao poduzetni BK 300, a pobijedio je Anže Grabrijan iz slovenskog kluba Epic iz Postojne.

Turnir su obilježili silni obrati. U kvalifikacijama je najbolji bio Damir Brnić iz zagrebačkog Zapada sa 862 srušena čunja. Drugi najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvario je Marko Špiljar iz kluba domaćina, BK 300, sa 849 srušenih čunjeva.

U osmini finala, međutim, Brnića je pobijedio Zagrepčanin Saša Petković iz slunjskog Nomada, a u četvrtfinalu Petković je izgubio od Marka Špiljara.

'Članovi hrvatskih klubova međusobno su se poizbacivali prije finala', obavijestio je Saša Petković, član Nomada, i zatim dodao:

'U završnici natjecanja Anže Grabrijan pobijedio je članicu zemunskog Žapca Draganu Petrović. Treće mjesto pripalo je Hrvatu na 'privremenom radu' u Beogradu, Zoranu Banjcu, a četvrto Marku Špiljaru. '

Evo i konačnog poretka najboljih na drugom otvorenom regionalnom turniru na Savskoj Opatovini: 1. Anže Grabrijan (Epic, Postojna), 2. Dragana Petrović (Žabac, Zemun), 3. Zoran Banjac (BK 300, Beograd), 4. Marko Špiljar (BK 300, Zagreb), 5. Anže Lajovic (Epic, Postojna), 6. Ljubomir Špiljar (Trešnjevka, Zagreb), 7. Maja Debenec (Piramida, Maribor), 8. Saša Petković (Nomad, Slunj).