NHL DOIGRAVANJE

Domaći porazi Rangersa i Bruinsa

15.04.2012 u 10:03

Bionic
Reading

New York Rangersi i Boston Bruinsi, prva dva nositelja NHL doigravanja u Istočnoj konferenciji, poraženi su u drugim utakmicama prvog kruga kao domaćini

Rangersi su prvi puta od 1994. godine, kada su osvojili svoj četvrti i zadnji Stanley Cup, prvi nositelji na Istoku. Nakon što su protiv Ottawe dobili prvu utakmicu kod kuće s 4-2, u drugoj su Senatorsi uzvratili pobjedom 3-2 u produžecima. Njujorška momčad je dvaput vodila, prvi gol zabio je Anton Stralman u prvoj trećini, a drugi Brian Boyle početkom trećeg perioda. Za goste su poentirali Erik Karlsson u drugoj trećini i Nick Foligno nepunih pet minuta prije kraja utakmice, a onda je Chris Neil zabio za pobjedu Ottawe nakon jedne minute i 17 sekundi igre u produžetku.

Bilo je vatreno na ledu. Senatorsi su tražili osvetu Boyleu, koji se u prvoj utakmici sukobio s Karlssonom, što je dovelo do kazni za petoricu igrača nakon samo dvije minute i 15 sekundi igre.

Bolji od branitelja naslova Boston Bruinsa, drugih nositelja, u drugoj utakmici su bili Washington Capitalsi koji su slavili s 2-1 u drugom produžetku. Gol za pobjedu Capitalsa zabio je Nicklas Bäckström. U drugoj trećini su gosti poveli golom Troya Brouwera, a u trećoj je za Boston zabio Benoit Pouliot.


Braden Holtby je na golu Washingtona obranio 43 udarca, dok je Bostonov vratar Tim Thomas upisao 37 obrana.

Rezultat u seriji je 1-1. Boston je, podsjećamo, dobio prvu utakmicu 1-0, također u dodatnom vremenu.

Na Zapadu, St. Louis Bluesi, drugi nositelji, oporavili su se od uvodnog domaćeg poraza od San Josea 3-2 u produžecima. U drugoj su slavili s 3-0, uz po jedan pogodak u sva tri perioda. Stvari su krenule po zlu za Sharkse, kada je Mark-Edouard Vlasic ugurao pak u vlastitu mrežu, a pogodak je nakon njegovog gafa pripisan Vladimiru Sobotki. Strijelci za Bluese još su bili David Backes i Andy McDonald. U domaćem sastavu, vratar Jaroslav Halak se ozlijedio početkom druge trećine, pa je nakon 12 obrana prepustio mjesto na golu Brianu Elliotu, koji je zaustavio 17 udaraca Sharksa do kraja utakmice.

Phoenix Coyotesi bili su na pragu druge domaće pobjede protiv Chicago Blackhawksa, ali je šest sekundi prije kraja Patrick Sharp izjednačio na 3-3. Nakon toga je Bryan Bickell nakon 10 minuta i 36 sekundi igre u produžetku svojim drugim pogotkom na utakmici donio slavlje Chicagu.

Zanimljivo je podsjetiti da su i u prvoj utakmici Blackhawksi zabili gol za odlazak u produžetke u samoj završnici osnovnog dijela utakmice, 15 sekundi prije kraja, ali su tada Coyotesi ipak pobijedili. Ovoga puta nisu, pa je i u ovom paru, kao i u tri preostala koji su svoje druge utakmice igrali u subotu, rezultat u seriji 1-1.

NHL doigravanje, prvi krug:
Istočna konferencija:
New York Rangers (1) – Ottawa (8) 2-3 u produžecima
rezultat u seriji je 1-1
Baston (2) – Washington (7) 1-2 u produžecima
rezultat u seriji je 1-1
Zapadna konferencija:
St. Louis (2) – San Jose (7) 3-0
rezultat u seriji je 1-1
Phoenix (3) – Chicago (6) u produžecima
rezultat u seriji je 1-1