VELIMIR PERASOVIĆ

Doma možemo pobijediti svakog, pa i Montepaschi

26.01.2009 u 13:54

Bionic
Reading

Prvi dio košarkaške Eurolige iza nas je i sad započinje drugi dio, odnosno Top 16, a Cibona u prvom kolu (srijeda u 18.30) u svojoj dvorani dočekuje Montepaschi iz Siene. Iako talijanski klub nema zvučno ime jednog CSKA-a ili Barcelone, radi se o izuzetno jakoj momčadi koja je posljednjih godina uredno prisutna u završnici Eurolige

U talijanskom prvenstvu Montepaschi je uvjerljivo prvi sa čak deset bodova prednosti nad drugoplasiranom Lottomaticom i sa serijom od 16 uzastopnih pobjeda. To dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Iako možda nemaju neku ekstra zvijezdu, radi se o fantastično ujednačenoj momčadi koja je nakrcana internacionalcima kao što su Terrell McIntyre, Henry Domercant, Ksistof Lavrinovič ili Rimantas Kaukenas.

O sljedećem Ciboninom protivniku s respektom je govorio i Velimir Perasović koji Montepaschi vidi kao sigurnog sudionika završnice Eurolige.

'Oni su već godinama u talijanskom prvenstvu dominantni, u Euroligi imaju dva poraza. Po meni, oni igraju impresivno. Nevjerojatno su talentirani i izvrsno tjelesno spremni', započeo je trener Cibone druženje s novinarima.

Montepaschi je u posljednje tri godine redoviti sudionik Final Foura, a prema Perasovićevim riječima, oni su jedna od najjačih momčadi Europe.

'Postižu strahovito puno koševa. Imaju pet minuta izvrsne igre u kojem se odlijepe na 15 poena razlike i praktički prelome utakmicu', kaže on.

A može li onda Cibona parirati jednoj takvoj momčadi kao što je Montepaschi?

'Ove smo se sezone uvjerili da Cibona može u svojoj dvorani pobijediti svaku momčad. Mi na Euroligi imamo punu dvoranu koja nas nosi i tjera igrače da možda naprave nešto što nisu svjesni da mogu. U svakom slučaju, biti će teško.'

Kad se govori o njihovim jakim stranama, kojih ima puno, nezaobilazan je njihov bek McIntyre.

'Može se reći da je on ključ njihove igre, ali ima tu jako puno igrača. Kao što sam već rekao, imaju izuzetan napadački potencijal i nemaju problema sa postizanjem koševa.'

Što se tiče zdravstvenog biltena, jedini koji je upitan jest Vedran Vukušić, no i on bi trebao konkurirati za sastav. Cibona protiv Montepaschija igra u srijedu s početkom u 18.30 sati, a u Ciboni su rekli da je velika navala na ulaznice te oni koji nemaju moraju se požuriti kako bi nabavili taj vrijedan papirić.