DOLAZE PITOMI RUSI

Dolazi Zenit, visoki rizik u Splitu

02.11.2010 u 19:39

Bionic
Reading

Policijska uprava (PU) splitsko-dalmatinske županije danas je izvjestila kako se poduzimaju mjere na osiguranju utakmice 4. kola skupine G Europske nogometne lige između Hajduka i ruske momčadi Zenit koja se u četvrtak igra na splitskom Poljudu, te je upozorila da je to utakmica visokog rizika

'To je utakmica visokog rizika a posredstvom MUP-a intenzivno razmjenjujemo informacije sa ruskom policijom. Za sada imamo informaciju da će u Split iz Rusije doći 100-injak osoba isključivo angažiranih uz klub (Zenit),' izjavila je danas u poslijepodnevnim satima za Radio Split glasnogovornioca splitsko-dalmatinske policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj.

Ona je najavila da će na splitskom stadionu za vrijeme utakmice biti angažirano 300 policijski djelatnika, te da će policijske snage biti raspoređene i u gradu.

'Dat ćemo sve od sebe da uspostavimo sigurno stanje javnog reda i mira,' rekla je glasnogovornica splitske policije govoreći o sigurnosnim pripremama za predstojeću utakmicu Hajduk - Zenit.

Kraljević-Gudelj je danas rekla kako splitska policija za sada nema informacija da će u Split na utakmicu Hajduk-Zenit doći i navijači iz Srbije.

Uoči prve utakmice između ove dvije momčadi prije dva tjedna u Sankt Peterburgu nekoliko navijača Hajduka je ozlijeđeno u napadu huligana u hotelu u tom ruskom gradu.