CRUYFF VRLO OPREZAN

Dolazak Neymara stvorit će probleme Barceloni

07.08.2013 u 14:59

Bionic
Reading

Johan Cruyff, legendarni nizozemski nogometaš i tvorac moderne Barcelonine igre, izrazio je sumnju u uspješnost partnerstva Lionela Messija i Neymara u sljedećoj sezoni

Iako Cruyff kaže kako su oba igrača 'genijalci', sumnja kako će zajedno najbolje funkcionirati na travnjaku u sljedećih par godina.

'Oni su obojica genijalci, ali prvo moramo vidjeti kako će igrati zajedno jedan s drugim i sa ostatkom momčadi. Dva kapetana istog broda mogla bi donijeti probleme', rekao je Cruyff za peruanski list The Trade.

'Ako je uprava donijela takvu odluku (o transferu Neymara) onda je treba poštivati, ali meni se kao promatraču čini da je bilo bolje pričekati još koju godinu i onda ih zajedno spojiti. Nadao sam se da ću ih vidjeti zajedno kada Messi bude malo stariji. Neymar ima puno kvaliteta kao igrač, ali s 21 godinom nije se još posve razvio'.

Cruyff nije propustio kritizirati Barcelonu zbog dovođenja Argentinca Gerarda Martina za novog trenera i nasljednika Tita Vilanove

'Kako je Tito bio bolestan, sve je napravljeno u žurbi. Imenovanje trenera je odrađeno bez pripreme i odluka je donesena na brzinu'.

Upitan tko je bio njegov najbolji učenik tijekom osmogodišnjeg boravka na trenerskoj klupi Barcelone (1988.-1996.) Cruyff je rekao:

'Rekao bih da je moj najbolji učenik bio Pep (Guardiola), posebice jer je i sada na jako visokoj razini, a onda Rijkaard. Pep je neke stvari radio vrlo slično meni, dok sam ja bio trener. On je sjajan trener, jako pametan i vidi stvari kako ih je Bog zamislio'.