AUSTRALIAN OPEN

Đoković zbog iscrpljenosti predao meč Roddicku

27.01.2009 u 10:57

Bionic
Reading

Branitelj naslova Australian Opena, Srbin Novak Đoković zbog iscrpljenosti je predao četvrtfinalni meč protiv Amerikanca Andyja Roddicka pri rezultatu 6:7 6:4 6:2 2:1 u korist američkog tenisača

Đoković je nakon četvrtog seta bio vidljivo iscrpljen iako je tijekom cijelog meča stalno jeo i pio energetska pića, no na kraju je ipak morao popustiti i predati meč Roddicku te tako neće imati priliku obraniti prošlogodišnji naslov u Melbourneu. Đokoviću je pomoć pružena prvi put u trećem setu kada su mu masirali desnu nogu, vrat i leđa, no i tada je izgledao iscrpljen što je i iskoristio Roddick i nakon vodstva Đokovića od 2:1 dobio sljedećih pet gemova. U četvrtom setu više jednostavno Đokovića nije imao snage i tu je bio kraj.

Nakon što je sudac odlučio prekinuti meč, Roddick se nije snašao i nije znao o čemu je riječ.

'Uopće nisam imao pojma što se događa. Je li se Novak ozlijedio ili je imao grčeve. Samo mi je rekao da je vrućina malo prejaka za njega. Žao mi je što nije imao pravu priliku da obrani naslov od prošle godine', rekao je Roddick novinarima nakon meča.

Zato je Đoković svojim riječima objasnio što mu se događalo tijekom meča s Amerikancem.

'Vukao sam cijelo tijelo. Mislim da su ljudi vidjeli kako se vučem po terenu. U prva dva seta nisam mogao servirati kako inače znam, a u trećem mi je jačina servisa pala za nekih 20 do 30 kilometara. Pokušao sam sve da ne predam meč, ali ne možete se boriti protiv svog tijela', kazao je Đoković.

Grand slam turniri baš ne pamte da branitelji naslova predaju meč. Zadnji put se ovakva situacija dogodila 1999. na US Openu kada je Pat Rafter kao tadašnji branitelj u petom setu predao meč protiv Cedrica Piolinea.

Roddick će u polufinalu igrati protiv Švicarca Rogera Federera, koji je lakoćom pobijedio Argentinca Juana Martina del Potra sa 6:3, 6:0, 6:0.

Ruska tenisačica Dinara Safina, koju trenira Hrvat Željko Krajan, plasirala se u polufinale Australian Opena, pobijedivši Jelenu Dokić sa 6:4, 4:6, 6:4.

To je treće polufinale Grand Slam turnira za Dinaru Safinu u posljednjih osam mjeseci.

Jelena Dokić je i protiv Safine igrala kao da je TOP-10 tenisačica, premda se nalazi tek na 187. mjestu WTA liste.

'Naravno da sam razočarana zbog poraza, ali ove je godine na Australian Openu ipak bilo više pozitivnih stvari negoli negativnih. Izbacila sam tri nositeljice i ovo je lijep početak nove teniske sezone', kazala je Dokić, koja ponovno igra pod australskom zastavom.

Safina će u polufinalu igrati protiv sunarodnjakinje Vere Zvonareve, koja je lakoćom izbacila Francuskinju Marion Bartoli sa 6:3, 6:0.

Bartoli je na početku meča povela sa 3:1, ali nakon toga više nije dohvatila niti jedan gem.

ŽENE, četvrtfinale -
Vera Zvonareva (Rus/7) - Marion Bartoli (Fra/16) 6:3, 6:0
Dinara Safina (Rus/3) - Jelena Dokić (Aus) 6:4, 4:6, 6:4
MUŠKARCI, četvrtfinale -
Andy Roddick (SAD/7) - Novak Đoković (Srb/3) 6:7 (3), 6:4, 6:2, 2:1, predaja
Roger Federer (Švi/2) - Juan Martin del Potro (Arg/8) 6:3, 6:0, 6:0