PRVI FINALIST

Đoković sredio Federera bez izgubljenog seta

27.01.2011 u 12:44

Bionic
Reading

Prvi finalist Australian Opena je Novak Đoković. Srpski tenisač je u polufinalu svladao Rogera Federera 7:6 (3), 7:5, 6:4 te je tako drugi put izborio završnicu velikog turnira

Može li Novak Đoković ponoviti 2008? Kako igra, izgleda da može. Prije tri godine je srpski tenisač u polufinalu prvog 'grand slama' sezone svladao Rogera Federera i otišao do kraja, a sada je također u svojem šestom meču na Australian Openu srušio Švicarca. Za to su mu trebala samo tri seta i tri sata igre.

U prvom setu su obojica tenisača vrlo dobro servirala, a jedinu priliku za break imao je Federer, i to u prvom gemu. Ostala je neiskorištena, a u 13. igri Đoković je bio precizniji i imao je potez više za 7:3 u poenima.

Srbin je u drugom setu krenuo breakom za 2:1, ali tada se probudio Federer te je preuzeo kontrolu i poveo 5:2. No još veći preokret izveo je treći nositelj koji je nanizao pet gemova i osvojio drugi set sa 7:5.

U trećem setu prvo Federer nije iskoristio tri break lopte za 2:0, a zatim je odmah izgubio svoj početni udarac. Đoković je držao svoj početni udarac sve do 4:3, a tada je pritisak Švicarca urodio plodom (4:4). No srpski predstavnik ostao je čvrst. Došao je u devetoj igri do tri vezane break lopte, a posljednju je iskoristio za 5:4. Na svoj servis Đoković je realizirao treću meč loptu i završio priču.

Bila je to sedma Đokovićeva pobjeda u 20 mečeva protiv Federera, ali prva nakon tri prethodna izgubljena susreta. Srbin će tako loviti svoj drugi naslov na 'vrućoj' podlozi u Melbourneu, dok će Švicarac na peti trijumf u Australiji (2004, 2006, 2007, 2010) morati još pričekati.

U finalu Đoković čeka boljeg iz susreta Škota Andyja Murraya i Španjolca Davida Ferrera.