kriza traje i dalje

Đoković proslavio 31. rođendan i doživio šok: U njegovoj se glavi sigurno nešto pokvarilo!

23.05.2018 u 11:29

Bionic
Reading

U utorak je bivši svjetski broj 1 Novak Đoković slavio 31. rođendan, no umjesto čestitki i dobrih želja dobio je dva 'niska udarca' od njemu bliskih ljudi. Boris Becker i Henri Leconte svojim su izjavama zasigurno šokirali srpskog tenisača, njegov se odgovor tek očekuje

Novak Đoković priprema se za drugi Grand Slam turnir sezone, Roland Garros, no povratak nakon ozljede i operacije ne ide mu baš po planu. Nekadašnji najbolji svjetski tenisač izgubio je ritam i ubojitost na terenu, daleko je od nekadašnje sjajne forme.

Ovog je utorka, 22. svibnja, Đoković proslavio 31. rođendan, 'počastio' se malo jačim treningom jer se što prije želi vratiti na sam vrh, no izjave njemu bliskih ljudi - bivšeg trenera Borisa Beckera i prijatelja Henrija Lecontea - zasigurno su ga šokirale.

Prvi mu je 'udarac' zadao nekad najbolji francuski tenisač Henri Leconte (45) koji misli kako Đoković ima ozbiljnih problema.

'Ne vjerujem da Novak sada uživa u tenisu. On je sjajan i čovjek i tenisač, u najboljim danima krasila ga je velika psihička snaga, ali sada toga nema. Trebat će mu vremena da bi se vratio na staru razinu...', kaže Francuz i dodaje:

'Možemo slobodno reći da se nešto pokvarilo u Novakovoj glavi!'

Svima je to jasno, no kako pomoći Đokoviću da se vrati 'na staro'?

'Iskreno, ne mogu svi biti Roger Federer i Rafa Nadal, pa da osvajaju Grand Slam turnire čim se vrate na teren. To nije realno. Činjenica je da je Novak bio prvi na svijetu, osvajao Grand Slamove... No, teško je vratiti se na tu razinu odmah, posebno na mentalnu razinu. Mora se preispitati i sam shvati što mu je potrebno da bi opet uživao na terenu', zaključio je Leconte.

  • +8
Srpski tenisač Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na ovo se dovezao bivši Đokovićev trener Boris Becker. Njemački je teniski as uvjeren kako srpski tenisač nema baš nikakvih šansi na Roland Garrosu.

'Svima je jasno vidljivo da je u ovom trenutku Đokoviću tenis u drugom planu', kazao je Becker i nastavio:

'Nadal je očigledan favorit za osvajanje 11. titule na Roland Garrosu. Daleko je ispred svih. Ima tu još nekoliko tenisača koji čekaju iz drugog plana, ali ih neću imenovati. Zašto? Ako Nadal ostane zdrav jednostavno ne vidim nikog drugog tko bi mogao podignuti trofej Roland Garrosa osim njega', odlučan je Becker.