ISNER BIO BOLJI

Đoković poražen u polufinalu Indian Wellsa

17.03.2012 u 22:49

Bionic
Reading

Amerikanac John Isner, 11. tenisač svijeta, pobijedio je u prvom polufinalu ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu prvog igrača na ATP ljestici i branitelja naslova, Srbina Novaka Đokovića 7:6(7), 3:6, 7:6(5)

Iako je Đoković osvojio 11 poena više u meču, možemo zaključiti da na kraju ipak nije pronašao pravi odgovor na sjajne servise 206 centimetara visokog Amerikanca, koji je zabio 20 asova, ubacio 74 posto prvih servisa i osvojio 72 posto bodova na prvom početnom udarcu.

Đoković je prvi došao do breaka, ali je pokleknuo kada je servirao za prvi set pri vodstvu 5:4. U tie-breaku je Isner je slavio s 9.7.

Đokoviću je jedan break bio dovoljan za osvajanje drugog seta. U trećem su obojica propustili po jednu break-šansu. Isnerova je ujedno bila i meč-lopta, kod vodstva 6:5.

U tie-breaku trećeg seta opet se bolje snašao 26-godišnji Amerikanac, koji je poveo sa 6:3. Đoković je spasio dvije meč-lopte na vlastitom servisu. No, Amerikanac je kod vodstva 6:5 ispalio neobranjivi projektil i slavlje je za njega moglo početi.

Isner je imao čak 55 izravnih poena, uz 41 neforsiranu pogrešku. Đoković je 37 puta izravno zaradio poen, uz 20 neforsiranih pogrešaka. Ne može se reći da je Đoković odigrao loš meč, jednostavno je naišao na izvanrednog protivnika koji je u najvažnijim trenucima bio bolji.

Bio je to treći susret ove dvojice tenisača i prva pobjeda Isnera. Đokoviću je ovo drugi uzastopni turnir na kojem nije uspio obraniti naslov pobjednika. Podsjećamo, u polufinalu Dubaija zaustavio ga je Britanac Andy Murray

Isner je prvi puta u karijeri izborio plasman u finale nekog Masters 1000 turnira u pojedinačnoj konkurenciji. Kasnije u subotu očekuje ga još jedan nastup, u finalu igre parova zajedno sa sunarodnjakom Samom Querreyjem. Igrat će protiv Španjolaca Rafaela Nadala i Marca Lopeza

Nadal bi mogao biti Isnerov protivnik i u nedjeljnom finalu pojedinačne konkurencije, ukoliko uspije u drugom polufinalu svladati Švicarca Rogera Federera.