SLUČAJ VIZA

Đoković podijelio sportsku Srbiju, traži se bojkot. U priču su upleli i Hrvata Pilića

19.01.2022 u 09:26

Bionic
Reading

Bivši rukometni reprezentativac Srbije Nenad Peruničić izjavio je da su srpski tenisači trebali bojkotirati Australian Open nakon deportacije Novaka Đokovića, no s tim se mišljenjem nije složio tenisač Miomir Kecmanović

Podsjetimo, Kecmanović se trebao sastati s Đokovićem u prvom kolu turnira u Melbourneu, no nakon deportacije prvog tenisača svijeta za protivnika je dobio Salvatorea Carusa ,kojeg je pobijedio u ponedjeljak, piše portal Sportske.net.

Osvrćući se na Đokovićev slučaj i očekivani odaziv ostalih srpskih tenisača na turniru, Kecmanović je rekao da je bojkot nemoguć.

'Mislim da je bojkot danas nemoguć, jer smo podijeljeni. Koliko god se trudili biti na istoj strani, postoji strah, puno je različitih mišljenja. Dosta igrača ovisi o ovako velikim turnirima i žele biti sudionici. Najveći problem je to što mi tako nešto ne možemo. Najbolji bi trebali biti lideri, a oni niže rangirani trebali bi se uključivati', rekao je Kecmanović.

Ovaj će tenisač u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Tommyja Paula, a pobjedu u prvom kolu posvetio je Novaku Đokoviću.

Portal Sportske.net navodi kako je davne 1973. godine čak 81 tenisač odlučio povući se s turnira u znak podrške Nikoli Piliću nakon što je izbačen iz Wimbledona.

Te godine Teniski savez Jugoslavije (TSJ), uz navode da je odbio igrati za reprezentaciju u Davisovom kupu, iako je on to zanijekao, suspendirao je Pilića iz svih natjecanja, što je prihvatila tadašnja svjetska teniska organizacija, pa on nije smio igrati velike međunarodne turnire, kao ni Wimbledon. U znak protesta zbog suspenzije, 81 Pilićev kolega, uključujući 13 od 16 najbolje plasiranih profesionalnih tenisača u to vrijeme, bojkotirao je Wimbledon.