SPRDNJA S MCENROEOM

Đoković Njujorčane nasmijao do suza

08.09.2009 u 17:24

Bionic
Reading

Četvrti tenisač svijeta Novak Đoković još je jednom dokazao da mu u zabavljačkom smislu na touru nema ravnog. Nakon što je lakoćom svladao Čeha Radeka Štepaneka (6:1, 6:3, 6:3) i ušao u četvrtinu finala US Opena, počeo je show program

Đoković se ispričao publici što je meč trajao tako kratko i pozvao na teren svog novog člana trenerskog tima Todda Martina. Publika je pozdravila bivšeg ljubimca, no Srbin se tek zagrijavao. Nije se micao s terena, nego je popisu svojih već poznatih teniskih imitacija dodao i Johna McEnroea. Odservirao je u njegovom stilu i nakon toga pojurio prema sucu urlajući kako je to nekada činio stari majstor, uz obavezno bacanje reketa.

Za Đokovićev veseo duh zna cijeli svijet

McEnroe, koji sve velike teniske mečeve pokriva kao komentator, nije izdržao. Skinuo je kravatu i u hlačama sišao na teren. Đoković se nije zbunio. Dao mu je reket i McEnroe je stao na servis liniju. Sada je on počeo oponašati Đokovića bacajući beskrajno lopticu u pod prije servisa i imitirajući njegove pokrete. Publika nije prestajala skandirati, pljeskati i smijati se, a kada je McEnroe u opuštenoj igri aktualnom asu prodao servis-volej kombinaciju i dobio poen, na tribinama je nastala ekstaza.

Zapuhani McEnroe odlučio je ovaj (čini se) spontani spektakl završiti kao pobjednik i krenuo je pozdraviti protivnika na mrežu i okončati kratku egzibiciju. Uz puno smijeha i dobre zabave, Đoković će sasvim sigurno biti najveći ljubimac njujorške publike sada kada je pojedinačni dio muškog turnira ostao bez domaćih predstavnika.