IZBJEGNUT SRPSKI POLUFINALE

Đoković do jubileja bez izgubljenog seta

07.09.2012 u 10:13

Bionic
Reading

Branitelj naslova na US Openu Novak Đoković bez izgubljenog je seta prošao u polufinale posljednjeg grand slama sezone, a ondje čeka Španjolca Davida Ferrera

Branitelj naslova Novak Đoković u zanimljivom meču nije dozvolio priključak Juanu Martinu del Potru i slavio je 6:2 7:6(3), 6:4. Del Potro je servirao za drugi set, ali Đoković je tada odigrao najbolji dio meča i zapravo ga prelomio.

'Razina igre mi se podiže, ali dečki iz vrha i dalje su bolji. Ništa, nastavit ću raditi i smanjivati taj zaostatak', rekao je razočarani Del Potro, tenisač koji je osvojio taj turnir 2009. godine.

Đoković je tako ušao u svoj deseti polufinale grand slama u nizu, a jubilej je uljepšao i podatkom da na putu još nije ispustio ni set. Dapače, gubi tek nešto više od dva gema po setu.

U polufinalu će igrati protiv Davida Ferrera, petog igrača svijeta koji je nakon meča punog preokreta izbacio Janka Tipsarevića 6:3, 6:7(5), 2:6, 6:3, 7:6(4) i tako spriječio srpski polufinale u New Yorku.

Ferreru će to biti četvrti veliki polufinale u karijeri (drugi u New Yorku), a još čeka prvi finale. Pobjednik ogleda Ferrera i Đokovića za naslov će igrati protiv boljeg iz drugog polufinala, meča Murrayja i Berdycha.

Snimka izvrsnog ogleda u New Yorku