DOSTA JE BILO!

Dokle još moramo trpjeti?

27.04.2009 u 20:25

Bionic
Reading

Svjedoci smo nove bespoštedne borbe dvaju najvećih hrvatskih nogometnih klubova, koji gaze sve pred sobom, a kolateralne žrtve su svi domaći ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu, ali i ostali klubovi koji se bore za Europu, prvoligaški status ili jednostavno - preživljavanje

Što se to mora dogoditi da naša dva najveća nogometna kluba 'stanu na loptu' i prestanu s antipromocijom domaćeg nogometa? Kakvo zlo trebamo doživjeti da bi se čelnici klubova s Poljuda i Maksimira konačno počeli suzdržavati od uvreda, prijetnji i divljačkih eskapada po medijima? Ovo što se ponovno, po tko zna koji put, događa u hrvatskom nogometu, ne samo da ne koristi ni jednoj zaraćenoj strani, nego uništava i sve ostale klubove koji, malo po malo, postaju kolateralne žrtve hrvatskih klupskih veličina.

Sve je očitije da čelnici modrih i bilih zaista ne shvaćaju da se svijet ne vrti samo oko njih, da u Lijepoj našoj postoji još kvalitetnih klubova, igrača i utakmica o kojima bi ljubitelji nogometa sigurno radije čitali u medijima, nego o prepucavanju trebaju li derbije suditi domaći ili strani suci. U sjeni nevjerojatnih tenzija ostaju borba za Europu i ostanak u ligi, izvrsne prezentacije braće Sharbini u dresu Rijeke, preokreti Šibenika, dosezi slavonskih klubova koji su već nekoliko puta pomrsili račune vodećem dvojcu.

Napetost koja raste iz sata u sat na kraju će rezultirati novim problemima s ionako ratobornim i mržnjom zasljepljenim navijačima, a šefove u modrim i bijelim odajama zagrebačkih i splitskih salona to, dakako, ne zanima. Barem se tako ponašaju. No, spremno će i jedni i drugi stati u obranu svojih kibica i opravdavati nasilje, ludilo i gluposti koje su vrlo izravno potaknuli. A ostali klubovi neka trpe. Mora li baš tako?