PREKRASNA VIJEST

Dok Schumi vodi bitku života, sin se približava Formuli 1!

24.09.2014 u 13:05

Bionic
Reading

Sin sedmerostrukog F1 prvaka, Mick Schumacher postao je svjetski viceprvak u kartingu, što je važan korak na putu do elitnog automobilističkog natjecanja koje je otac svojedobno pokorio...

Nakon velikog šoka početkom ove godine, kada je Michael doživio tešku nesreću na skijanju i završio pola godine u induciranoj komi, obitelj se polako oporavlja. Njemački velikan nalazi se na svom imanju kod jezera Ženeva gdje uz budnu pratnju liječničkog tima prolazi kroz rehabilitaciju. U kakvom je zdravstvenom stanju – nepoznato je. Ali živ je i bori se, što je najvažnije.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Potpora iz cijelog svijeta i dalje stiže u dom Schumacherovih. Njegova supruga Corinna, nakon najgorih pola godine u životu, počela se pojavljivati na javnim događanjima vezanima uz uzgoj konja. Čak joj se povremeno mogao vidjeti osmijeh na licu. A 15-godišnji sin Mick sada odlučno pokušavati nastaviti gdje je tata stao i jednog dana pokoriti elitno automobilističko natjecanje.

Hoće li ime Schumacher po osmi put zaživjeti na listi vječnih F1 prvaka zasad je nemoguće prognozirati, ali Mick je prve korake napravio. U prošlosti je nastupao pod imenom Mick Betsch, izbjegavajući medijsku pažnju majčinim prezimenom, no u Francuskoj na Svjetskom prvenstvu KF-Junior kategorije vozio je prošli vikend pod pravim imenom i završio kao viceprvak.

'Ponosan sam, iako je naravno moj cilj biti svjetski prvak. Ali tek počinjem svoju karijeru,' rekao je Mick za talijansku Gazzettu.

Kada ovlada kartingom, Micka čekaju niže kategorije bolida, poput europske Formule 3, Formule Renault, GP3 ili GP2 klase, a odlični rezultati u tim natjecanjima sigurno će ga gurnuti u ono elitno, ako ih uspije ostvariti.

Podsjetimo, sljedeće sezone u F1 će nastupati Max Verstappen sa samo 17 godina koji je još prošle vozio karting. To bi moglo značiti i da dolazak novog Schumachera među velikane možda nećemo morati dugo čekati...