golovi u 2018. godini

Dok njegov tata vrijeđa novinare, on zabija i odmah je iza Ronalda i Messija

25.05.2018 u 18:55

Bionic
Reading

Slovensko prvenstvo stiglo je do predzadnjeg kola, a o prvaku će odlučivati posljednjih 90 minuta. Najzaslužniji za takvu neizvjenost jest 22-godišnji Luka Zahovič, koji je po broju golova u 2018. godini odmah iza Ronalda i Messija

Maribor je na krilima Luke Zahoviča, odnosno sina puno poznatijeg bivšeg slovenskog reprezentativca Zlatka, koji je ujedno i predsjednik ovog kluba, smanjio zaostatak za vodećom Olimpijom i uoči posljednjih 90 minuta je na dva boda zaostatka.

Inače, Luka Zahovič postigao je 18 golova na 11 utakmica, a posebno je zanimljivo daj je 22-godišnji napadač sve golove zabio u 2018. godini.

Slovenskii su novinari izračunali da je u 2018. godini Zahovič odmah iza najboljih nogometaša svijeta Cristiana Ronalda (Real Madrid) i Lionela Messija (Barcelona). Ronaldo je postigao 22 gola na 15, a Messi 19 golova na 19 utakmica.

Nakon Zahovića slijedi Claudio Keseru iz Ludogoreca sa 16 golova na 14 utakmica, Jonas iz Benfice koji je zabio 16 golova na 15 utakmica, te napadač Kukesija Sindrit Guri sa 16 golova u 19 utakmica.

Tek na sedmom mjestu je Egipčanin Mohamed Salah, napadač Liverpoola i najefikansiji igrač sezone u engelskom prvenstvu, koji je u 15 utakmica u 2018. godini u prvenstvu zabio 15 golova, a Bafetimbi Gomis iz Galatasarayja je na 16 postigao 15 golova.

Zanimljivo, dok Luka zabija, njegov otac Zlatko novinske stupce puni nepodopštinama. Tako je nedavno zbog verbalnog delikta i vrijeđanja novinara suspendiran od strane slovenskog nogometnog saveza na šest mjeseci.

Podsjetimo, Zahović je početkom ožujka oštro reagirao na pitanje novinara ljubljanske 'Ekipe24' nakon poraza od Krškog rekavši mu: 'Nedavno si imao obiteljsku tragediju, mislio sam da te to nečemu naučilo, ali očito nije', aludirajući na nedavnu smrt novinarevog oca.

Slovenski mediji i cijela javnost bili su ogorčeni ovim Zahovičevim istupom. Burno je reagiralo i Novinarsko društvo u Sloveniji, a sam Maribor se priopćenjem ogradio od incidenta.

'Nemam se razloga ispričati. Ispričat ću se kada to bude potrebno, a sada to nije slučaj. Riječi koje sam mu izgovorio nisu uvrede. Štitio sam svoju obitelj, Maribor, koju volim', izjavio je tada Zahovič.