HRVATSKA KOŠARKA

Dok je Cibonu okovala šutnja Zadar i Split podižu radnu temperaturu. Na Višnjik stiže Slovenac, na Gripe Kanađanin hrvatskih korijena

22.07.2022 u 18:57

Bionic
Reading

Leon Šantelj novi je igrač Zadra. Nakon Diantea Baldwina, Marka Ramljaka i Arijana Lakića potpis na ugovor sa KK Zadrar stavio je i 27-godišnji Slovenac

Leon je rođen 25. travnja u slovenskoj Postojni, a do sada je branio boje UKK Koper, Helios Suns, Rogaške i Prostejova. Prošle sezone boravio je kao i veći dio karijere u Sloveniji, igrajući NLB ABA 2 ligu za Helios Suns u koji ga je životni i košarkaški put nanio više puta.

Odigrao je prošle sezone 20 utakmica za Suns, a prosječno je ubacivao 13.5 koševa uz 4.6 skokova po utakmici. Najbolju utakmicu odigrao je protiv cetinjskog Lovćena kada je ubacio 28 poena uz 12 skokova.

Ugovor sa 205-centimetara visokim krilnim centrom i centrom potpisan je na godinu dana.

Istovremeno I KK Split se pohvalio novim igračem. Riječ je Nikoli Đogi, 25-godišnjem Kanađaninom hrvatskih korijena. Visok je 203 cm i igra na pozicijama 2 i 3.

Đogo je sveučilišnu karijeru proveo na Notre Dameu te u ekipi Northeastern Huskiesa, da bi posljednji angažman imao u kanadskom klubu Hamilton Honey Badgers. Na Gripama naglašavaju kako je odličan šuter trica. Prošle sezone je imao prosjek od 39,4% uspješnosti.