zov s bliskog istoka

Dok HNS i Šuker čekaju, Zlatku Daliću stigle tri nemoralne ponude?!

12.10.2017 u 15:01

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 2:0 nad Ukrajinom u Kijevu uspjela je osvojiti drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini te izboriti dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Najveće zasluge za to svakako ima Zlatko Dalić, koji je preko noći došao na mjesto s kojeg je prekrižen Ante Čačić. No u ovom trenutku službeno Hrvatska ipak nema izbornika...

Zlatko Dalić napravio je potez bez presedana. Prihvatio je bez razmišljanja vođenje reprezentacije u ključnoj utakmici u Kijevu protiv Ukrajine a da nije pitao koliko će suradnja trajati. Bez straha se primio posla i prihvatio je izazov jer je bio uvjeren kako mu to nije tzv. test utakmica.

Međutim odmah po svršetku dvoboja Dalić je najavio da je on svoj dio posla odradio i da čeka novi poziv iz HNS-a.

  • +17
Hrvatska -Ukrajina 2:0 Izvor: Reuters / Autor: VALENTYN OGIRENKO

Potvrdio je to i predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je za tu odluku morao dočekati sjednicu Izvršnog odbora, istog onog koji je tijekom noći nakon remija s Finskom zasjedao nekoliko sati i potjerao Antu Čačića.

No do četvrtka - barem koliko je javnosti dostupno - potvrdu produženja suradnje s Dalićem nisu dogovorili. I vjerojatno se čeka sastanak Izvršnog odbora u ponedjeljak.

Međutim tko zna hoće li Dalić - iako se stavio apsolutno na dispoziciju Hrvatskoj i HNS-u izjavom da bi 'došao i pješice iz Splita' - dočekati njihov dogovor i ponudu.

Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, na njegovu je adresu prije desetak dana stigla nemoralna ponuda da preuzme reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata. Dodajmo tome da je u isto vrijeme dobio i ponudu jednog bogatog kluba iz Saudijske Arabije, međutim te je ponude odbio. U isto vrijeme kada je dobio poziv iz HNS-a doznajemo kako je dobio još jednu nemoralnu ponudu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koju je stavio na čekanje do povratka iz Kijeva.

Ipak, ostavimo mogućnost da je kod ponosnog Livnjaka proradilo domoljublje i da će ovog puta ipak možda radije odraditi posao s Hrvatskom u dodatnim kvalifikacijama.

'Hrvatska je moj sveti cilj, ali ja nisam ničiji čovjek, ja ni o kome ne ovisim i nisam zabrinut. Ako Bog da, vratit ću se na klupu reprezentacije', kazao je mirno Dalić nakon velike pobjede u Kijevu, dodavši kako 'sutra može otići samo u tenisicama u Abu Dhabi', u kojem je izuzetno cijenjen.

A kada znamo kakve su tamo plaće i kakav ugled Dalić ima u tom dijelu svijeta, gdje je proveo punih sedam godina (navodno je imao godišnju plaću veću od dva milijuna dolara!), te što je ovim uspjehom dodatno napravio za svoju promidžbu, možemo misliti koliko je nula na tom čeku. A predsjednik HNS-a Davor Šuker i Izvršni odbor čekaju da se u miru sastanu i potvrde Dalića jer očito igraju na njegovu domoljubnu crtu...