'MEDVJEDI' ČEKAJU

Doigravanje Ebela: Gosti pobjedama produljili nade

28.02.2012 u 21:43

Bionic
Reading

Iako je Linz imao priliku ostvariti pobjedu vrijednu polufinala doigravanja, Vienna Capitalsi su uspjeli uzvratiti suparniku za nedjeljni domaći poraz. Pobjede u gostima ostvarili su i Olimpija u Mađarskoj te KAC u Salzburgu

Zagrebački Medveščak svoje je četvrtfinale doigravanja Ebel lige odradio još u nedjelju. S 4:0 u pobjedama protiv Znojma 'medvjedi' su postali prva momčad ove sezone koja je osigurala polufinale. Tako nešto očekivalo se i od Linza, no Vienna Capitalsi se iskazuju kao izuzetno neugodna ekipa za 'crna krila'.

Nakon pobjede u Beču najbolji sastav prvog dijela Ebela imao je priliku na svom ledu završiti četvrtfinalnu priču i osigurati si sedam dana odmora, ali do toga ipak nije došlo. Vienna je u gostima odigrala zaista izvrsno i pobjedom 6:3 smanjila na 2:3 za Linz u pobjedama. Istina, Bečani su još uvijek autsajderi, no očito će se igrači Linza morati još dobro potrošiti i pomučiti ne bi li stigli do pobjedničkog četvrtog boda.

Olimpija je k Albi u Mađarsku otputovala bez nekolicine vrlo važnih igrača. Scott Hotham, Jamie Fraser, Petr Sachl, Boštjan Groznik, Žiga Pance, Matej Hočevar i Anže Ropret izostali su zbog ozljeda, a rezervni golman Matija Pintarič još odrađuje suspenziju. Ipak, unatoč svim problemima, 'zmajčeki su sa 2:1 trijumfalno promarširali Mađarskom i stigli na korak od velikog izjednačenja. Olimpiji nedostaje samo još jedna pobjeda za ulazak u polufinale, a nju će protiv Albe pokušati izboriti već u četvrtak u svom Tivoliju. Usput rečeno, od 38. minute na golu Ljubljančana stajao je 20-godišnji Matič Boh.

Posljednja utakmica igrala se u Salzburgu. Prošlogodišnji finalisti Red Bull i KAC desetkovani su suspenzijama zbog tučnjava u ranijim međusobnim utakmicama i očito se u tome bolje snašla momčad iz Klagenfurta. U redovima domaćina nisu igrali Daniel Welser, Rob Davison i Manuel Latusa, dok su kod gostiju nedostajali Kirk Furey, Tyler Scofield, Herbert Ratz, Andrei i Mike Siklenka. Pobjedom od 2:1 KAC je stigao na samo pobjedu od polufinala i prave male osvete 'bikovima' za prošlosezonski poraz u finalu Ebela.

Linz - Vienna Capitals 3:6 (1:1, 1:3, 1:2)
Linz vodi 3:2 u pobjedama
Alba - Olimpija 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Olimpija vodi 3:2 u pobjedama
Red Bull - KAC 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
KAC vodi 3:2 u pobjedama